| Mortish a întrebat:

Buna seara, am o problema, lucrez de 39 de zile și in contract scrie ca perioada de proba este de 60 de zile. Am fost sa cer demisia, mi-a fost refuzata și o spus sa vin după o săptămâna ca m-ar bagă in preaviz dar, eu sunt in proba.Tin sa menționez ca șefa se comporta urat cu toți angajații, ne umilește. Nu mai doresc o zi sa merg.Ma puteți ajuta ce e de făcut? I-am trimis mesaj ca am 39 de zile lucrate și proba este de 60 de zile și ca mâine merg ca doresc demisia la zi. Ea o spus ca nu sunt in proba. Dar pe contract scrie altceva.Ma poate lămuri cineva?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| SmaraldAlbastru a răspuns:

Nu există preaviz în perioada de probă. Fă o notificare scrisă în care îi anunți că începând cu data de mâine îți încetezi activitatea în cadrul firmei.
De asemenea, nu ești obligat să dai explicații despre motivul demisiei.
Să ceri neapărat număr de înregistrare a notificării, cu ștampilă, de la resurse umane.
Dacă nu vor să colaboreze, să le spui direct că în momentul ăla pleci direct la ITM și le faci reclamație.
Succes!

5 răspunsuri:
| Simpatik a răspuns:

Nu mai bine te mai duci 15 zile, primesti si banuti si in acest timp ii faci sefei o plangere scrisa la ITM? cu aceasta ocazie o sa vina aceia in control si o sa ii gaseasca cu siguranta ceva in neregula si o sa primeasca firma amenda, daca sefa e si administrator/patron o va ustura la buzunar, daca este angajata la randul ei o sa fie luata in vizor.
Deci ai numai de castigat daca mergi la ITM.

| mihai69 a răspuns:

Chiar dacă ești în probă, când îți dai demisia trebuie să mai mergi 15 zile la muncă, pe durata preavizului.
Asta dacă nu vrei să ți se desfacă CIM pentru indisciplină (chiul).

| Frank51 a răspuns:

Nu asculta de cei 2 de sus, contractul se poate desființa unilateral fără preaviz, și fără motiv. Poți face o cerere pe care o trimiți prin e-mail, nici măcar nu trebuie să te prezinți.

| badpanda a răspuns:

In perioada de proba nu exista conceptul de preaviz.
Art 31(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.