|

Buna seara.
De curând mă tot bate o idee de a deschide un mic magazin /covrigărie in curtea scolii, dar și cu ieșire si spre strada la tara (comuna are undeva la cc. 3500 locuitori ).
In magazin as vrea sa fac covrigi,cornulețe etc,dar pe langa sa vând și apă, sucuri, chipsuri si alte măruntaie de genul, pentru că teoretic ar trebui să cumpere elevii.
Eu am 20 de ani și dispun de o oarecare suma de bani (7000 de euro ).De menționat că dacă angajez, angajez pe unul dintre părinții mei + eu.
In ideea mea zic că merită, mă gândesc că aș putea face și cozonaci care în apropierea sărbătorilor sunt foarte căutați.Mai ales ca in zona nu exista nicio covrigărie.
Ce spuneți, merita? Depășesc bugetul? Cu cât? Dati-mi câteva idei, sugestii.Multumesc

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Cu acei bani poti face o mica taraba mobila, in care sa faci popcorn si vata de zahar.
Copiilor le plac amandoua.
La nevoie, iti poti muta usor taraba si in alte locuri, unde sunt copii multi.

Nota: Daca vrei s vinzi alimente, ai nevoie de ambalaj, dar cel putin hartie de prins "la mana".
Nu prea cred ca, cei din sat s-ar incumeta sa cumpere cozonaci ambalati, mai bine isi fac acasa, cand au nevoie.

| a răspuns:

Momentan toate magazinele sunt inchise patiserii covrigarii, nimic nu poti face decat sa stai acasa linistit, si sa astepti sa vezi ce se va intampla ca daca după terminarea acestui covid 19 vine o criză financiară atunci numai face nimeni nimic, iar tu ai vrut sa spui ca vrei sa faci magazin sa vinzi marunțișuri, nu maruntaie ca alea sunt organe din animale cu care faci mincare.

| a răspuns:

Caută pe site-uri de calitate din occident utilitare transformate în covrigărie mobilă, magazine mobile. Pentru a putea să faci un cheag e de ajuns pentru început, dar mai ales, dacă vrei să faci un chioșc.
Iar, o altă variantă sunt fonduri europene nerambursabile de tineri. Dar, la fel, multă birocrație. Dar, o variantă rapidă e o autoutilitară cu suprastructura pentru alimentație publică.

| a răspuns:

Cred ca mai trebuei sa astepti vreo 3-6 luni, pana se termina cu pandemia, ca sa poti sa deschizi ceva

| a răspuns:

Mai întâi trebuie să vezi ce spune legislația dacă în curtea școlii poți să pui chioșc alimentar, și dacă da, ce ai voie să vinzi în el. Apoi să ai aprobarea școlii, iar această aprobare, anul acesta poate ți-o dă poate la anul, nu. Așa că nu te baza pe asta. Apoi, câți elevi are școala, câți o să aibă bani de buzunar ca să cumpere de la tine covrigi și suc?
Apoi, din comuna cu 3500 de inși, câți o să cumpere zilnic de la tine covrigi zilnic? Trec toți pe la școală să cumpere un covrig?
Astfel, vezi întâi dacă ai piață de desfacere la marfa ta.
Asta vezi dta că merită în funcție de situația de acolo.
Apoi, marfa pentru vânzare în alimentația publică trebuie făcută într-un laborator, nu o poți face la tine în bucătărie sau într-o cameră acasă. Acest laborator, ca să poți vinde marfa, trebuie să satisfacă aumite condiții sanitare și legale. La crearea lui, nu îți ajung 7000 de Euro. Spațiu conform unor standarde stricte, nu cu WC în fundul curții, etc. Apoi dotarea cu aparatură.

| a răspuns:

Unde ai mai vazut tu magazin in curtea scolii?
laughing
Pt covrigarie iti trebuie o gramada de avize plus bani pentru chirie [ nu in curtea scolii evident laughing ] pe langa scoala, cuptoare, etc. Mai pune inca 15 000 euro si te poti apuca sa deschizi firma pentru inceput.