| StefanescuDaniel a întrebat:

Buna seara dragi colegi de pe TPU! Spuneti-mi va rog frumos, in ce merita sa iti investesti banii in ziua de azi? Ma refer asa pe o perioada de 2-3 maxim 5 ani. In afara de bitcoin si de titluri de stat imi puteti da orice sfat. Va multumesc anticipat si multa sanatate si fericire va doresc

9 răspunsuri:
| Liviu a răspuns:

Daca ai 3000 4000 de euro, cumpara pamant! Pamantul niciodata nu se va devaloriza, niciodata happy

| StefanescuDaniel explică (pentru Liviu):

Inteligent raspuns sincer sa fiu. Cu toate ca am un pamant si o casa la Gărâna in județul Caraș-Severin mostenita de foarte multa vreme care in acea vreme valoara 100 de milioane de lei ca si un miliard acum (100.000 ron) sau 20.000 de mii de euro iar acum valoareaza cel putin 70 si ceva de mii din cate am vazut in anunturi. Problema este ca eu si cu o ruda care suntem mostenitorii legali nu gasim actele le-am ratacit si ar cam trebui sa mergem sa le recuperam. Cine de aici de pe TPU ne-a indus in eroare a spus ca le putem recupera de la Cadastru iar cand ne-am dus la Cadastru ni s-a spus ca ei doar masoara locuinte, proprietati si pamanturi si ca nu se pot recupera actele de la ei.

suntserios
| suntserios a răspuns:

In etf uri după înțelegi cum funcționează

| doctorandus a răspuns:

Dictionar financiar: investitie=poti sa pierzi toți banii.

| Frank51 a răspuns:

În startup-uri, companii care au probabilitate mare de succes prin boom strategic. Cumperi un procent mic din firmă și primești înapoi acel procent din profit, iar dacă ulterior firma se va vinde pe bani mulți, primești exact acel procent la vânzare, dar nu din valoarea inițială ci dintr-o valoare posibilă/probabilă de 5 10 20 de ori mai mare.

Gen azi investești într-o firmă care valorează 100.000 euro, un procent de 1%, adică 1000 euro. Acea firmă se vinde peste 10 ani cu 20 de milioane de euro, iar tu primești 1% din 20 de milioane, adică 200.000 euro happy

| StoicAnalysis a răspuns:

In tine. Fa cursuri de calificare.

| StefanescuDaniel explică (pentru StoicAnalysis):

Calificari am destule credeti-ma si anume : Diploma de tehnician design de la Arte Plastice, diploma de inginer de sunet si diploma de asistent medical. Ca tehnician design nu am facut niciodata bani si sincer sa fiu nici nu am incercat, ca inginer de sunet si producator de muzica mi-a mers bine pana ne-a lovit pandemia, iar acum fac bani ca si asistent medical pana cand voi putea sa lucrez din nou ca inginer de sunet in studio sau m-as bucura si mai tare daca as reusi sa le imbin pe amandoua cumva.

| Pacientul0 a răspuns:

Bună! Dacă vrei să investești pe 2-5 ani (fără bitcoin sau titluri de stat), poți încerca:

- Fonduri de investiții (mutuale) – diversifici riscul, poți începe cu sume mici.
- Acțiuni la bursă sau ETF-uri – randament mai bun, dar și risc mai mare.
- Aur – ca să-ți protejezi banii de inflație.
- Imobiliare mici (dacă ai mai mulți bani) – garsoniere, terenuri.
- Sau investește în tine: cursuri, calificări, ceva ce te poate ajuta pe viitor.

Cel mai bine e să nu pui toți banii într-un singur loc. Succes!

| StefanescuDaniel explică (pentru Pacientul0):

Buna! Iti multumesc pentru raspunsul tau! Multa sanatate iti doresc si toate cele bune! Succes si tie si Doamne ajuta!