| lorenagurau a întrebat:

Buna seara! Fac parte dintr-o echipa de robotica si ne gandeam c-ar fi o idee foarte buna sa obtinem cateva sponsorizari pentru a cumpara motoare si cele necesare, insa nu stim cum am putea face asta. Ceva idei? Multumim!

2 răspunsuri:
| Harfagre a răspuns:

Am sute de motoare și sute de controllere pentru ele, dar sunt de la niște aplicații oarecum de larg consum. Motoarele sunt comandate de niște plăci cu procesor (un fel de mainboards) prin niște controllere separate, însă n-am avut niciodată timp să pun un analizor logic pe ele, ca să văd exact cum arată semnalele care comandă respectivele motoare. Și nici nu știu programare, specializarea mea originală era pe hardware.

Ați fi dispuși la o colaborare? Vă trimit câteva seturi pentru research, ca să vedeți cum sunt comandate efectiv motoarele, îmi spuneți și mie cum sunt comandate și furnizați eventual câteva secvențe de program cu care să le pot comanda efectiv de pe calculator, după care vă dau gratis câteva zeci de seturi, pentru scopurile voastre.

Plăcile mainboard au port USB și port Ethernet pe ele, funcționează la 24 de volți, am și sursele de alimentare pentru ele. Fiecare placă poate comanda în jur de 8 -10 motoare printr-un controller separat, dar presupun că se pot atașa mai multe controllere la aceeași placă mainboard, dacă vă trebuie comandate mai multe motoare.

Plăcile mainboard au un firmware pe ele, n-am știut niciodată cum să-l extrag, dar am update-uri de firmware pentru ele, deci ați putea dezasambla update-urile, ca să vedeți cum să scrieți voi un firmware pentru ele, în funcție de ce vă trebuie vouă.

| Vântulalb a răspuns:

Mergeti pe la firmele mai mari din zona, expuneti problema si cereti sponsorizari. Succes!