Am stat în Italia 14 ani, am schimbat-o cu Anglia. Nu m-aș întoarce nici torturat.
Sistem, corectitudine, egalitate, nondiscriminare și banii care-i fac aici în Italia ar fi fost o utopie. Azi ma uitam pe Youtube la niște clipuri, se numesc,, bad drivers in Italy''. Necivilizati, nu concep ideea de calm și răbdare, toți pe fuga, nu le mai ajunge timpul. Ca persoane sociale, au devenit puțin cam aroganți și cam prea laudarosi. Nu mai zic de birocrație, fără recomandări nici la salumier nu poți sa mergi.
Am cumpărat o casa în trei luni, luat cetățenia în doua, nu a fost nevoie sa ma ridic de pe scaun, nu am deschis măcar o ușă sau sa ma aplec la vreun ghișeu. Totul digital și telematic.
Ani lumina față de multe tari din Europa, daca ma intorc vreodată ar fi cum m-aș intoarce în preistorie.
Vreau soare și cald, în orice moment al anului îmi fac câte vacante doresc, minim trei sau patru. Poate ai alta mentalitate, alte idealuri și viziuni, dar asta e parerea mea, din experientele trăite pana acum.
Cheers
Cand te-ai mutat in Anglia si in ce domeniu lucrezi de ti-ai luat casa in trei luni? Am si eu rude acolo care si-au luat casa dupa 10 ani de Anglia si cetatenia inca nu o au pana in ziua de azi. Dar nu pun neaparat la indoiala ce spui. De aceea intreb domeniul in care lucrezi. Eu lucrez in Germania, ca si tehnician dentar, dar de ceva timp ma tenteaza sa ma mut in Anglia. Daca ar fi totul asa roz cum descrii tu m-as gandi mai serios la mutare.
Casa pe care am luat-o nu are legătură cu câștigurile mele lunare, când am aplicat lucram temporar la o firmă mica si luam aproape minimul pe economie. Alea trei luni fac referire la timpii administrativi, verificări, chestiuni bancare pentru împrumut, doar nu-ți imaginezi ca aveam 160000 de pounds lichizi, cât costa acum patru ani, sa o iau pe loc. Experientele descrise de mine pun în evidență cât de eficient funcționează sistemul în probleme de genul asta. Uite, un alt exemplu, mi-a întâmplat chiar săptămâna trecuta, deși e puțin diferit. În 8 ani, în afara de doua amenzi pentru ca am stat puțin mai mult în parcare decât era permis, nu am fost niciodată oprit de politie. Pana acum câteva zile, când veneam de la serviciu, și deși era trafic, o mașină a politiei își urma cursul ei în trafic, și la un moment dat se pune aprinde luminile albastre, trag imediat pe stanga, și ma roagă sa meargă pe o strada laterala ceva mai în fata ca să facă o verificare. Ajung, ma opresc, apoi ies doi, se apropie de mașina mea și îmi zice unul, în mod politicos, ca e doar un control de rutina, ca le rezulta ca mașina condusa de mine e înregistrată pe alta persoana. Aici ca să conduci mașina altcuiva trebuie sa fii înregistrat ca și al doilea șofer. Nu aveam permisul, nu-l port niciodată, nu e necesar, dar i-am arătat o poza pe telefon și m-a întrebat cine e proprietarul mașinii care evident era soția mea. A facut gestul ok colegului și mi-a urat o zi buna. Ma simțeam chiar onorat ca forțele de ordine, m-au oprit în trafic dupa 8 ani de condus aici. Alt exemplu ca sistemul funcționează, nu te opresc fără motiv, în general, cu unele excepții, regulile se respecta.
Dar nu totul e roz aici au și gauri în sistem, de exemplu sănătatea nu funcționează cum trebuie, nu la cură ma refer, ci la timpii de așteptare. Dacă vrei sa emigrezi, poți mai ales cu specializarea ta, intra pe situl asta sa vezi condițiile.
https://www.gov.uk/browse/visas-immigration/work-visas
Cheers
Hei, nu sunt în Anglia. Eu sunt în Belgia. Tot ce am descris fac parte din sistemul acesta de aici. Cred ca cu meseria ta îți poți găsi locul aici dacă în Germania a devenit complicat. Sistemul este foarte bine pus la punct. Singura mea dezamagire este clima și ca nu găsesc acea căldură măcar în oameni, sau în ceva sa fac aici și să mă simt mai bine.
Mi se pare frumoasă dar nu mai am nimic acolo pentru ce să trag. E totul prea scump. Am cheltuit în România într-o vacanță cat se cheltuie aici. Am făcut cumpărături de exemplu, doar o singură plasă din Carrefour, aceleași chestii de le cumpăr aici în Belgia, am dat 500 de lei (100€) pe aceleași alimente. Adică să dau o sută de euro să mă aleg cu o singură plasă cu mâncare ca și aici, pot să zic ca în România chiar deloc nu mai au banii valoare.
Și fără facultate cam greu găsești un job bine plătit. În România dacă nu ai mașină, gene, unghii puse, ești dat la o parte. Lumea se laudă și se lăfăie în chestii scumpe și firme mai ceva ca un bogat aici. Telefoane ultimele tipuri, țoale la fel. Aici și în străinătate poți umbla și cu un telefon pe butoane ca nu zice nimeni nimic. Toți sunt amecheri și se au în România. Eu nu mă mai simt de acolo.
Da, dar ai zis că preferi bani mai putini.dar sa ai clima calda, sau prieteni? Chiar nu ți-a plăcut în România?
Este clima caldă în România într-adevăr, dar iarna suntem la -minuns multe grade.
În Italia în această perioadă de iarnă, cel puțin în partea sudului unde stă familia mea, actual sunt minim 5-6 grade. Rar să fie ceva cu minus. Iar vara este superb. Nu se compară marea din Italia cu cea din România. Și am fost în România. Se aseamănă foarte un pic dar atmosfera nu este la fel. Briza mării, palmierii, toată zona de sud cel puțin este superbă. Pot să îți zic ca ar fi ca România dar în Italia îți oferă și o atmosferă mai luxoasă și face chiar parte din țara asta. Italia e inconjurata doar de apă. Și nu se compară niciodată. Nu am prieteni nici în România, nici în Italia. E vorba cred de ceva psihic ce s-a format și faptul ca de mică mereu am făcut toate vacanțele în Italia, am ajuns și să studiez acolo, am oricum familia acolo, ceva parcă mereu îmi spune să mă întorc și ca acolo e locul meu liniștit, lângă mare la căldură. Prefer să ies pe faleză sau pe malul mării pur și simplu să stau să mă holbez la cer și să aud marea cum sună căci pur și simplu nu mă plictisesc, decât să stau non stop în casă și să ies până la magazin și înapoi și să văd doar câteva clădiri antice care sunt renumite pe aici și niște restaurante prăpădite. Nu mă plictisesc să văd marea niciodată. Am avut norocul în zona aia cu familia mea căci ei chiar stau la 700m de mare.
Ca am loc bun de muncă aici și trebuie să mă gândesc la demersurile ce trebuie să le fac înainte. Nu mă pot duce fără un ban strâns, fără o siguranță, doar la risc. Pe lângă asta vrei să mă asigur de la oamenii care stau acolo sau cei care au avut un caz similar, să plece din țările de nord spre cele cum este Italia, dacă este o bună alegere sau nu, și pe ce criterii să mă bazez.
Eu as alege locul de munca sigur
Unde anume in Belgia locuiești? Si eu tot in Belgia sunt. Poate găsim o ocupație comună in timpul liber?
anonim_4396 întreabă:
Mădă0611 întreabă: