anonim_4396
| Anonim întreabă:

Buna TPU. Am un abonament la telekom de internet, telefon fix si tv. Luna asta am consumat cam 50 gb si vreau sa va intreb daca la factura voi plati cat am platit si pana acum sau mai mult? Adica "chria" se percepe doar la router nu la nr de gb?

8 răspunsuri:
| ﭿTroubledSoul a răspuns:

Nici un operator de internet nu percepe taxa pe trafic. Sunt sigur ca vei plati doar abonamentul lunar+chiria pentru router.

| Anonim explică (pentru ﭿTroubledSoul):

La abonamentele de telefon traficul depasit se taxeaza.

| ﭿTroubledSoul a răspuns (pentru anonim_4396):

Da,dar la abonamentele de telefonie mobila. De regula, furnizorii de internet, nu impun o limita de trafic. Oricum, cum ziceai tu, in contract ar trebui sa fie stipulat daca este sau nu o limita de trafic.

| Anonim explică (pentru ﭿTroubledSoul):

Eu am pachetul complet dar de la Orange.Internetul este cu sim si router dar...fix.Nu ma pot deplasa cu roterul mai mult de 100 de metri de acasa. La fiecare conecteare din alta parte ma taxeaza cu 3 euro.Limita este de 50 de giga trafic si dupa ce depasesc imi scade viteza dar tot se misca bine, pot vedeaun film on line.Nu stiu cum este la telekom, am amici cu onternet prin cablu de la telekom dar nu s-au plans de taxe. Dar in cazul in care internetul din pachet este cu sim si router(astea se foosesc mai mult latara unde nu exista cablu) au o limita.Nu taxeaza daca depasesti dar scade viteza. Totul e specificat in contract dupa cum am spus.Sa se uite acolo.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca nu e vorba de abonament de internet mobil, nu stiu sa existe vreun provider care sa puna limita de trafic

| Anonim explică (pentru suntserios):

Depinde daca internetul este prin cablu sau cu sim fix. Am scris mai sus cum este in cazul meu, internet nelimitat cu trafic limitat.Scade viteza dar nu se taxeaza.

| Anonim explică (pentru suntserios):

Bine,as putea spune ca nici traficul nu este limitat doar ca 50 de giga imi da la 4g dupa care viteza va scadea la nu stiu cat.in orice caz pot vedea si atunci un film on, numai ca la descarcari astept mai mult.

anonim_4396
| Anonim explică:

Ia contractul in mana, cauti optiunea de internet si va trebui sa scrie acolo daca ai traficul nelimitat.Adica iti da un anumit trafic si dupa consumarea traficului iti va scadea viteza sau ti se va percepe taxa. daca in contract scrie ca traficul este nelimitat, poti sa dormi cum vrei. Daca ai o limita de trafic, va scrie acolo ce se intampla daca depasesti limita, ori scade viteza ori se percepe taxa.