|

Buna TPU! Cunoasteti vreo carte care sa te invete sa incepi o afacere de la 0 si sa devii un om cu potenta financiara? As dori sa contina multe detalii! Dau funda!

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Potenta financiara poate fi de orice nivel (cu pierdere, 0 sau in castig).

Daca n-ai "fler" initial, noroc si pile suficiente, atunci poti urma ani de facultati (management, economic, marketing etc.) tot nu vei reusi sa faci o firma in care sa devii "un om cu potenta financiara" cu castig ridicat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Https://ideideafaceri.manager.ro/articole/start-in-afaceri-25/vrei-sa-incepi-o-afacere-iata-ce-carti-sa-citesti-inainte-18623.html

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sunt foarte multe asemenea cărți.
Problema este, ce fel de afacere vrei să începi, ce capital ai.
Cele mai simple afaceri cu capital minimal sunt rețelele de marketing MLM. Fiecare are stilul ei și manualele ei preferate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"Ghid practic pentru antreprenori", e o carte destul de cuprinzătoare, dar te învață cum să deschizi un business de succes nu și cum să devii un om cu potență financiară, pentru că aici deja intervin mai mulți factori. De ce ai tu nevoie e un coacher care să te îndrume pas cu pas. O ședință se ridică la câteva sute de euro. Ca să faci totul pe cont propriu din cărți ai nevoie de o biblioteca care să conțină inclusiv cărți de psihologie. Să deschizi un business de succes nu e așa greu (teoretic) mai greu e cu potența și ce înțelegi tu prin ea. Ai o întrebare foarte vagă, scuze.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Carti educatie financiara:
-Robert Kiyosaki-Tata bogat, Tata Sarac in principal+celelalte carti-lectura obligatorie pentru independenta finaciara-->trebuie sa construiesti o baza de cunostinte financiara solide inainte de a iti creste veniturile.
-Napoleon Hill-toate cartile
-Secretele mintii de milionar – T. Harv Eker
-Cel mai bogat om din Babilon – George S. Clason
https://www.udemy.com/mba-in-a-box-business-lessons-from-a-ceo/-Aici ai pe scurt ce ar trebui sa stii pentru a dezvolta o companie
http://www.biblioteca-digitala.ase.ro/biblioteca/model/index2.asp-Aici ai resurse pentru a te specializa
Teme de baza:
-Marketing,
-Planificare strategica,
-Strategie de afaceri
-Planificare financiara
-Decizii si rezolvarea problemelor
-Comunicare si negociere
-Analiza de afacere
-Managment(financiar, resurse umane, de proiect)
-Vanzari
Nu lua in considerare opiniile pesimiste si considerate "realiste" educatia este baza, dupa care vei intelegi singur mecanismul de functionare. Orice succes trebuie mai intai imaginat si gandit in detaliu dupa care expus in practica(necesar executie excelenta).

Spor!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează