|

Buna TPU, in momentul de fata am 16 ani dar cum pot face ca pe viitor sa am o afacere sau un lucru din care pot castiga bani in cantitati destul de mari? Sunt adevarate zvonurile ca daca investi in imobiliare, saloane de infrumusetare sau masini ( pe care le bagi in chirie ) vei avea un trai mai bun?

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

La varsta ta, ceea mai buna investitie este sa inveti foarte bine o meserie care-ti place.
Cand vei avea cunostintele si experienta necesara, poti deschide o afacere proprie.

Oricum, o firma poti deschide dupa ce ai implinit 18 ani (si ai drept de semnatura) si suficienti bani pentru a porni afacerea dorita.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu cred ca exista afacere cu sanse 100%. Mai ales in Romania, unde cererea este mica, iar impozitele mari.
Afacerile cu imobiliare nu prea se pot incepe de la 0 decat indrumat de o persoana de incredere, poate chiar ajutat de cineva (care sa iti vanda in conditii favorabile anumite spatii/terenuri, de care sa te ocupi). Altfel, nu poti cumpara ceva ce sa iti aduca profit, stand pe OLX. Preturile pietei nu permit profit, iar la "chilipiluri" sunt mereu oameni mai puternici (financiar) inaintea ta.
Cu saloanele nu stiu cum sta treaba, in schimb stiu ca in constructii se castiga bine, dar trebuie sa faci o echipa de oameni bine platiti, sa stii si tu meseria cel putin la fel de bine ca si ei, si sa stai cu ei. Faci pe-a soferul, mergi dupa materiale... Umbli murdar toata ziua, dar se aduna bani, ca lucrarile sunt scumpe.
Inchiriatul masinilor e teoretic bun, dar exista niste riscuri destul de mari de furt auto cu acte false la incheierea contractului, furt de piese inlocuindu-le cu unele defecte, pagube aduse autoturismului care nu se vad la returnare, etc.
Daca vrei sa faci bani usor, mai bine faci o afacere de genul: birou acte auto si RCA, plus servicii de inmatriculari si import masini SH.
In felul asta incepi cu buget mic, si faci bani fara sa investesti prea mult.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"Sunt adevarate zvonurile ca daca investi in"...
este adevarat ca, IN PRIMUL RAND:

ca sa investesti TREBUIE SA AI CE INVESTI

in ce anume, aia e alta mancare de peste
ORICE afacere necesita om de afaceri, de exemplu imobiliare e o investitie sigura, DAR chiria si chiriasii te pot manca de viu... trebuie sa apreciezi oamenii foarte bine inainte de a ii lasa cu chirie si atunci poti sa iti iei teapa, iar daca ai destule proprietati sau locuiesti departe, daca angajezi administrator, ala poate sa te fure... RAU!
etc.
ce crezi tu, ca daca ies bani multi, afacerile sunt un lucru usor si nu risti nimic?!?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează