| Madalina68 a întrebat:

As vrea sa ma apuc de aranjamente pentru nunti (panouri,fum greu,mese mireasa/mire, arcade, tot ce tine de aranjamente). Sunt la inceput si sunt putin debusolata. Am nevoie de firma? Cine ma poate cu mai multe detalii? Multumesc frumos!

8 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

În mod normal ar trebui ca mai întâi să cunoști foarte bine industria asta, să lucrezi câțiva ani în domeniu, să cunoști exact toți pașii, să ai o rețea foarte buna de contacte și abia apoi să te apuci de business pe cont propriu. Cum crezi că vei putea organiza nunți dacă nu știi nici măcar de unde să începi?

Evident că dacă vrei să faci lucrurile legal ai nevoie de firmă. Pentru că va trebui să faci achiziții majore, să faci contracte, să ai furnizori, să ai angajați, etc. Crezi că te poți ocupa singură de aranjarea unei nunți?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da.E nevoie de firma si nu e asa simplu, dar cu ambitie si vointa poti reusi.Singura problema ar fi de fapt ca nuntile nu mai au asa mare cautare, acum e la moda concubinajul si chestii de genul, parteneriate sau nu stiu cum le mai zice. Oricum e foarte important sa ceri un avans pentru ca se mai intampla ca mireasa sa fuga de la altar si deci nunta se poate anula.Ideal ar fi sa iei toti banii inainte,le pui factura in brate si nu te mai doare capul.
Parerea mea e ca meseria asta nu e una prea curata, adica e frumos sa organizezi o nunta, nu zic nu, dar practic le faci oamenilor un rau, ii incurajezi sa isi uneasca destinele, dar iubirea e o iluzie si totul se termina printr-un lung si pagubos proces la tribunal.Mai avantajos e sa fii avocat de divorturi si iti aduce si mai multe satisfactii profesionale si, in plus, ce poate fi mai captivant decat o borfaiala prin tribunal cu martori mincinosi si toate alea?
In fine, iti doresc succes in afaceri si casa de piatra clientilor tai, si divort usor unde e cazul, desigur.

| Dismally a răspuns:

Da, ai nevoie de firma iar inainte de a face firma ar trebui sa faci un studiu de piata, sa vezi care este cererea pentru asa ceva si ce concurenta vei avea (asta daca vrei sa ai vreo sansa).

| gogu220 a răspuns:

Ideea este foarte bună. O să ai nevoie imaginaţie şi ceva ajutoare. Cred că pentru început poţi vorbi cu niştr prieteni să ii ajuţi cu aceste servicii, şi dacă o să îţi placă această activitate atunci poţi să îţi deschizi şi firmă.
Acum mai multe detalii. Nu este neapărat nevoie să faci contracte şi nici să te gândeşti ce vor face pete un timp cei care se căsătoresc. E treaba lor. Treaba ta e să te gândeşti că vei munci vinerea, sâmbăta si uneori duminica până termini tot, adică până târziu în noapte, înaintea evenimentului, iar a doua zi trebuie să te duci să strângi. De clienţi nu o să duci lipsă, ori vorbeşti cu patronii unor restaurante aproape de tine, ori cucei care îşi depun actele la starea civilă.

| cuvant a răspuns:

Eu iti sugerez sa iti faci contacte si partea de publicitate pentru a avea clienti.
Firma ar trebui daca vrei sa mergi la targuri sau alte evenimente ca Anaf-ul e peste tot.
Daca vrei cineva pentru logo, carti de vizita, pliante, banere etc scrie-mi in privat ca stiu pe cineva.

| Madalina68 explică (pentru cuvant):

Imi poti lasa in privat mai multe detalii? Multumesc!

| Madalina68 explică (pentru anonim_4396):

Foarte tare m-a amuzat raspunsul? Multumesc de sfaturi!

| Madalina68 explică (pentru gogu220):

Banuiesc ca daca nu fac contracte nu o sa aiba nimeni incredere in serviciile oferite de mine.