|

Buna ziua, am nevoie de un sfat in privinta unei notificari primite de la o institutie cum ca figurez dator la ei cu o suma de cateva sute de lei. Mailul suna cam asa:

Stimate X,

"Te informam ca ai de platit o restanta de. RON la contractul tau, inregistrat in baza de date cu numarul ******23271100. Poti face plata in termen de 48 de ore de la primirea prezentei notificari pentru a echilibra situatia contului tau.

In cazul in care nu veti da curs instructiunilor din prezenta notificare, vom raporta catre Biroul de Credit, cu posibilitatea exercitarii dreptului de acces, de interventie si de opozitie in scris la sediul BNP Paribas Personal Finance."

Mailul l-am primit de la o firma Cetelem, pe adresa lor de recuperari debite, problema este ca apare doar prenumele meu corect, iar numele de familie este un cu totul altul decat al meu, iar eu nu tin minte sa fi creat vreun cont sau macar vreo solicitare de vreun fel catre ei.

Este o teapa, daca da cum ar trebui sa procedez ca sa ma lase in pace? Voi merge la un sediu de al lor oricum ca sa ma lamuresc despre ce ar putea fi vorba, si as dori sa stiu ce informatii le pot cere ca sa demonstrez ca nu am niciun cont la ei?

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Raspunde-le recuperatorilor ca au gresit, tu n-ai nici o legatura cu banca respectiva si poate fi vorba de alta persoana, mai ales ca nici numele de familie nu este al tau. Fa scrisoarea in 2 ex. si pastreaza un exemplar.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca este adevarat ca nu ai avut de-a face cu aceasta institutie financiara nebancara, ignora-i!---nu raspunde prin posta electronica, nu le trimite scrisori. Cetelem NU este banca si probabil au luat teapa la o finantare pentru care nu au fost suficient de precauti(prudenti). Este de preferat sa NU le dezvalui numele tau corect si nici alte date personale.Ai grije!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca te stii ca nu ai datorii, ignora, nu ai ce sa le faci.
Dar daca ai vorbeste direct la banca respectiva si intreaba daca e vorba despre ei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează