|

Buna ziua!

Am o nelamurire pe care as dori sa o rezolv cat mai repede posibil. Vreau sa imi fac o firma de Web Design si Facebook Ads Marketing, pe PFA la inceput.

Vreau sa stiu, daca o sa am clienti din afara, este obligatoriu sa platesc taxe, TVA? Ma refer ca totul sa fie legal, fara sa am probleme pe viitor cu ANAF.

Si daca trebuie sa platesc taxe si TVA pentru clientii ce ii am din afara, care este procedura si care sunt taxele.

As dori un raspuns cat mai detaliat, daca se poate. Sunt la inceput si vreau sa fac totul bine din punct de vedere legal.

Multumesc! Zi buna!

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu vrei PFA, crede-ma. Ceea ce vrei tu e SRL cu sediu social fara activitate, activitatea prestata la client (asta teoretic, nu trebuie' sa fii bou sa zici ca de fapt lucrezi acasa la tine), preferabil clienti intracomunitari. Pina in vreo 200.000 RON pe an parca nu platesti TVA, dar e posibil sa iti trebuiasca certificat de platitor de TVA intracomunitar (da, iti trebuie certificat de TVA ca sa NU platesti TVA, stiu, e cretin, dar nu am stat sa ma pling - m-a costat vreo 400 RON si asta incluzind comisionul firmei care si-a batut capul sa alerge cu hirtiile intr-o parte si alta in locul meu). Iti acorzi singurel salariul minim pe economie (cam 2100 RON cu tot cu impozite, ramii cu vreo 1200 in mina), mai platesti vreo 3-4-500 RON lunar o firma care sa se ocupe de conta si HR, iar ce faci peste iei ca dividende (impozit de 10%). A, da, si o sa mai platesti 1% impozit pe venit, trimestrial. Din ce oras esti? As putea sa iti recomand o firma care sa te rezolve cu partea de hirtogaraie.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Fă tu firma și o contabilă o să îți spună tot.

| a răspuns:

Mai bine angajezi un contabil să îți ofere toate detaliile și să îți facă contabilitatea ca la carte să nu riști apoi să îți iei o amendă cat toată cifra de afaceri pe un an.
Dar pentru început, dacă zici că lucrezi că PFA nu îți mai trebuie firmă, trebuie doar să îți declari veniturile printr-un formular standard și să plătești taxele aferente.
Ulterior când îți crește afacerea poți îți deschizi o firmă.

| a răspuns:

Cati ani ai?