| Vasilicanus a întrebat:

"Bună ziua, aș dori să depun o sumă semnificativă în contul meu (de exemplu, 30.000 EUR) și aș vrea să știu care este modalitatea recomandată pentru a face acest lucru, astfel încât să evit eventualele suspiciuni privind proveniența fondurilor. Este mai bine să efectuez depunerea integral sau în tranșe? De asemenea, ce documente ar trebui să furnizez pentru a justifica sursa acestor fonduri?"

Iam primit cadou la majorat o parte și cealaltă parte am economisit din burse și muncă fără contract

Răspuns Câştigător
| GabiDumitrescu a răspuns:

Ete fis. Nu stiu de unde mitul asta. ANAF-ul daca nu sare la gitul tuturor care fac transferuri, asta nu inseamna ca nu stie. E doar o problema de "cand" si nu "daca". Sursa - am prieteni la ANAF, si care se ocupa de pf-uri, si de firme. Uite, ca idee, mie pe firma mi s-au cerut justificari (DE CATRE BANCA! care la rindul ei raporteaza catre anaf sau are nevoie de documente in caz de ceva) pentru transferuri de 100.000 EUR, dar si de mai putin de 2.000.

6 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Ii depui si spui exact provenienta: bursa + cadouri.
Tu poti dovedi doar bursa, nu si cadourile.

Poti depune o parte (bursa de care spui, alocatia) si investesti restul.
Un apartament, obligatiuni, pe bursa etc.

| siriusblack98 a răspuns:

Ai rude cu bani nu gluma daca primesti sume din astea la onomastice ca din bursa mori de foame, ce naiba sa pui deoparte pana la 30k euro?! Varianta sugerata de @gllopel e cam cea mai proasta posibila la ora actuala. Cat timp ai 3 conturi pe numele tau, apari in evidentele fiscale cu toate 3. Cu cat ai mai multe conturi cu depuneri mari pe ele cu atat ridici mai multe suspiciuni. ANAF-ul a inceput sa verifice orice sume care sar de 2000 de lei fara justificare. Se opreste daca nu ma insel undeva la 70% dintr-o suma ce nu poate fi justificata. Daca ai bani facuti "la negru" nu vad de ce naiba ai vrea sa-i pui pe card unde risti sa ramai fara o parte din ei + ca tu ca sa-i mai retragi pe toti odata daca ai vreo nevoie urgenta nici nu poti. Trebuie sa-i retragi tot esalonat.

Exista o regula nescrisa care spune ca banii facuti la negru se tin la saltea, nu la banca. In conturi iti tii salariul. Tu faci ce vrei acum ca sunt banii tai.

| gllopel a răspuns:

Ai economisit si i-ai tinut la saltea?
O varianta ar fi sa depui in 3 conturi diferite, la 3 banci diferite, sume de pana la 10.000 euro. Ca sa nu-ti ceara dovezi. Apoi depui restul.

| Vasilicanus explică (pentru gllopel):

Mulțumesc mult de raspuns

| Vasilicanus explică (pentru GabiDumitrescu):

Am înțeles.
Mare mulțumită!

| eliancodrut a răspuns (pentru Vasilicanus):

Depune banii la banci diferite cu distanta intre zilele de depunere.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru gllopel):

Ete fis. Nu stiu de unde mitul asta. ANAF-ul daca nu sare la gitul tuturor care fac transferuri, asta nu inseamna ca nu stie. E doar o problema de "cand" si nu "daca". Sursa - am prieteni la ANAF, si care se ocupa de pf-uri, si de firme. Uite, ca idee, mie pe firma mi s-au cerut justificari (DE CATRE BANCA! care la rindul ei raporteaza catre anaf sau are nevoie de documente in caz de ceva) pentru transferuri de 100.000 EUR, dar si de mai putin de 2.000.