| Ralu1991 a întrebat:

Buna ziua.Sunt angajata de 2 zile in domeniul alimentar(facem waffles)și am o problema cu angajatorul! Zice că suntem obligați să facem un curs de igienă și lucrător comercial pe care trebuie sa le plătim noi! Zice că nu poate să angajeze necalificați pe un salariu mai mare decât minimul pe economie, că ia amenda! Este normal? Va rog să mă ajutați cu un răspuns

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Aproape tot din ce a spus nu este adevarat.
Nu este adevarat ca nu poate angaja muncitori necalificati, de altfel ce calificare necesita ce faci?
Cursul de igiena ar trebui facut in cadrul firmei si nu vad ce ar trebui platit, de altfel ar trebui platit de angajator.
La ce faci nu se cere calificare de lucrator comercial, de altfel aceasta este o denumire generica acum, fiind folosit si in alte ramuri, de ex. in comert.

| Violleta2022 a răspuns:

Da, asa este, trebuie sa faceti obligatoriu acel curs de igiena.

In ce priveste plata cursului, angajatorul NU este obligat sa-l plateasca, desii uneori aleg sa-l plateasca ei.

Sunt situatii in care angajatorii refuza sa plateasca fiindca multi angajati primesc cursul gratis dupa care isi dau demisia si angajatorul este in pierdere.

| sierra1 a răspuns:

Dacă vrei mai mult decât salariul minim, faci ceva, măcar cursul ăla despre care spui tu

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da, foarte normal. Tu în locul lui ai face la fel.

| anonimg a răspuns:

În locul tău, fără să știe patronul și nici vreun angajat, aș contacta telefonic sau prin e-mail anofm (agenția națională pentru ocuparea forței de muncă), și mi-aș face cont și pe avocat.net.

Totuși, în mod normal nu poți fi angajată într-un post fără să ai calificarea respectivă. Dar în același timp, cursurile ar trebui să fie gratis.
Oricum, contra cost sau nu, este bine să faci cursurile respective pentru că îți vor fi de folos; mai ales că le poți face și în timp ce lucrezi.

| haileewatson a răspuns:

Cursul de igiena e obligatoriu, dar poate sa il plateasca si el daca vrea.