| Mihalache234 a întrebat:

Bună ziua, vreau sa-mi deschid o mini ferma de ganini outoare bio (mai pe scurt sa vand oua bio). Știți cumva un proiect UE cu fonduri europene nerambursabile sau un ajutor de la stat care sa ma poata ajuta?

Răspuns Câştigător
| siriusblack98 a răspuns:

Nu pentru anul ăsta. Pe partea de fonduri europene nerambursabile nu am văzut nici un proiect care să vizeze afacerea aleasă de tine. Au fost în schimb astfel de proiecte în anii trecuți. O întrebare strict așa din curiozitate: Ai piață de desfacere asigurată sau tu chiar te bazezi pe faptul că o să faci rost de clienți în timp ce stai cu ouăle prin camere controlate termic?

| Mihalache234 explică (pentru siriusblack98):

Mă bazez pe faptul că o să-mi fac clienți. Am deja pamant pentru creșterea gainilor/puilor, mi-am achiziționat și o clocitoare. Am experiență în domeniu. Nu văd ce am de pierdut! Am văzut că piața de desfacere este destul de mare. Vreau sa fac mai mult o afacere de familie!

| siriusblack98 a răspuns (pentru Mihalache234):

"Mă bazez pe faptul că o să-mi fac clienți." păi aici dau greș toți care merg pe o afacere de genul fără nici un fel de piață de desfacere asigurată. Pentru că oferta este absolut URIAȘĂ în acest domeniu, nu ești tu singurul cu micro fermă de găini ouătoare iar cu cei vechi tu nu poți să concurezi. "Nu văd ce am de pierdut" bani investiți și timp pierdut aiurea.

| Mihalache234 explică (pentru siriusblack98):

Am uitat să menționez faptul că deja am început bazele afacerii! Am câteva gaini. Am si clienți. Dar cererea este mai mare decât oferta. Nu imi fac griji ca nu am unde să dau ouăle.

| Mihalache234 explică (pentru Mihalache234):

Acum fiecare cu parerea lui! Mulțumesc oricum pentru timpul acordat happy

5 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ajutor de la stat, nu sunt programe pentru asta.
Pentru accesare fonduri europene, cauți pe Google search - fonduri eurupene 2021- și găsești toate informațiile. Nu se dau la particulari, persoane fizice, care au doar idei de afaceri, ci la firme, pe proiecte.