|

Cardul de debit si cardul de credit la ce se folosesc, in special debit?

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Cardul de debit e cel de pe care poti folosi doar banii pe care ii ai pe el.
Cardul de credit e cardul de pe care poti folosi banii bancii pe care apoi ii înapoieze in rate si eventual cu dobânda

| a răspuns:

Cardul de debit - este cardul legat de contul tau bancar, unde iti intra alocatia. Poti platii cu el tot ce doresti, dar te limitezi doar la cati bani ai in cont, ca de se termina, cardul se blocheaza, pana il reumpli.
Cardul de debit se emite la orice varsta, de la 14 ani in sus.

cardul de CREDIT - este legat de o linie de CREDIT bancar, adica de un imprumut bancar, care este al bancii si daca cheltui dupa el, platesti dobanda la banii folosii, pana ii inapoiezi integral.
Acest card de cerdit, se elibereraeza de banca numia dupa implinirea varstei de 18 ani si numai dupa ce faci dovada ca ai servici de minim 12 luni, si poti lua un credit bancar, avand venituri lunare, cu care poti platii creditul si dobanda aferenta.

| a răspuns:

1. Cardul de debit îl faci atunci când ai nevoie de bani pe card (sau într-un cont la bancă), dar vi cu bani de acasă ca să ți-l încarci.
2. Cardul de credit este atunci când te creditează banca, adică atunci când iei cu împrumut de la bancă.

Mai există și cardul de salariu care este ceva intre ele. Cardul de salariu îl alimentezi tu (adică firma la care lucrezi), și în același timp banca te lasă să scoți de pe el (adică îți dă credit) până la 3 salarii.
Pe lângă acestea mai există și alte tipuri de carduri destinate anumitor categorii de persoane fizice și/sau juridice: carduri pentru elevi/studenți, carduri de alimentare cu combustibil, și altele de care poate nici nu am auzit.