anonim_4396
| Anonim întreabă:

Care e diferenta intre un card de debit si unul de credit?

8 răspunsuri:
constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Pe cardul de debit sunt banii personali (economii, salariul, pensia ) ii poti folosi cand vrei, pe cardul de credit ai o suma fixa stabilita de banca in functie de salariul sau pensia pe care o ai pe care o poti folosi pentru nevoi personale(practic e un imprumut cu dobanda oferit de banca ). Obligatia ta este ca lunar sa depui o suma de bani numita " suma minim datorata " suma stabilita de fiecare banca in parte in functie de cati bani ai scos de pe cardul respectiv.

| MisterKat a răspuns:

Salut! Cred ca: cardul de debit se refera la banii depusi de tine intr-un cont in banca, sau se poate referi la banii de salariu de pe card.
Cardul de credit se refera la rate, imprumuturi.

Sper ca ti-a fost de folos...

O zi buna!

Daniel.

| Irina a răspuns:

Cardul de credit e atasat la un cont in care banca ti-a dat banuti sub forma de credit, deci e cardul responsabil cu banii care nu sunt ai taitongue. si la care mai platesti dobanda din pacate.


Cardul de debit e atasat la un cont curent, de economii in care tu singurel iti depui bani daca doresti sau iti transfera familia, prietenii etc, deci e cardul responsabil cu banutii tai, pe care nu trebuie sa ii dai inapoi nimanui, ba chiar banca iti mai da o dobanda la ei, fie ea cat de micahappy

| pepe a răspuns:

Diferenta este ca la cardul de credit dobanda poate ajunge la 36% pe an. Pe cardul de credit banca iti stabileste un plafon pe care il poti cheltui si in functie de cat cheltuiesti ai o suma minima de plata in fiecare luna.
La cardul de debit primesti 0, 25% dobanda pe an. Pe cardul de debit se incaseaza salariul sau se pot depune bani.

Răspuns utilizator avertizat
| stetoscop a răspuns:

1.Cu ajutorul unui card de debit poti avea acces oricand la banii proprii.
2.Cardul de credit reprezinta un imprumut, aflat permanent la dispozitia clientului.

| Silvia a răspuns:

Asta mi se pare ca se invata in clasa a 6 a la tehnologiethinking
Cardul de credit este pentru sume mici si normale, iar cardul de debit este pentru sume foarte mari.Asta se preda in scoala...eu nu stiu altceva despre aceste doua carduribig grin.

| gabitza_3022 a răspuns:

Eu asa am invatat in clasa a6a: cardul de credit este cardul de pe care poti folosi o suma de bani chiar daca depasesti banii de pe card dar ei trebuie depusi inapoi pe card(pentru ca cardu de credit e un fel de credit...ca la banca) si cardul de debit :ce suma ai pe el aia o poti folosi

Întrebări similare