| Spectra487 a întrebat:

Care este diferenta dintre card de credit si card de debit?

Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Card de debit-> banii aflati in contul acestui tip de card sunt, in exclusivitate, bani proprii( din alocatie, din salariu, din pensie sau orice alt venit propriu). Poti folosi acest tip de card pentru cumparaturi si alte plati sau pentru retragerea banilor cash din bancomatele bancii emitente fara sa platesti dobanda (precum in cazul cardului de credit).
Card de credit-> banii aflati in contul acestui tip de card sunt banii cu care banca te-a imprumutat(pentru cumparaturi sau alte plati personale) iar tu ai obligatia returnarii lor.In cazul in care nu returnezi banii imprumutati in asa numita "perioada de gratie", platesti dobanda. De asemeni, se plateste dobanda si in cazul in care retragi bani cash din cont de la un bancomat folosind cardul de credit.

| Spectra487 explică (pentru alessia5158):

Mersi pentru raspuns, am inteles tot happy

| alessia5158 a răspuns (pentru Spectra487):

Ok! --- ma bucur ca m-am facut inteleasa!

3 răspunsuri:
| Jipa95 a răspuns:

Salut! cardul de debit il alimentezi tu, pe cand cel de credit ti-l da banca, platesti si dupa care- in max 30 de zile trebuie sa-i inapoiezi bancii banii. Dar, pentru platile on line, in genral, cardurile de debit nu sunt acceptate. asa ca cel mai bine mergi la Banca Transilvania, si fa-ti un card de credit, iar dupa ce cumperi produsul te duci la banca si platesti creditarea! sunt sigur ca-l vei mai folosi.

Întrebări similare