| ALEXICAmarketing a întrebat:

Cat as putea sa iau maxim de la banca la un salariu de 1300 lei?
Se pun la socoteala si venituri din dividende in valoare de 25300 lei anul acesta?

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Veniturile din dividente nu sunt venituri stabile și sigure din punct de vedere al băncii, așa că nu le vor pune la socoteală.
Dta poți da înapoi ca rată pe lună, rată care include împrumutul plus dobânda, o treime din salar, cam 450 de lei.
Pe an poți restitui 5000 de lei. Depinde pe câți ani îți dă banca împrumutul. Calculul exact numai banca îl poate face după ce depui cererea. Eu am întâlnit cele mai mici dobânzi la OTP. Nu le fac reclamă că nu am nici un interes.

7 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Salut! În primul rînd ce sumă vrei sa i ei împrumut de la bancă? Creditele la bancă sunt foarte periculoase datorită cresterii bruște a dobînzilor, daca vrei credit sa i ti cumperi ceva nu merită sa te îndatorezi la bancă, daca poti sa strîngi bani din salariul tau ar fi cel mai bine, dar asa sa faci credit sa i ti cumperi de exemplu televizor sau calculator sau orice altceva care nu este prioritar, adica de viata si de moarte nu este ok sa fi dator in bănci, ca banca te execută silit i ti pierzi casa, pentru ce pentru un laptop? Merită? Nu.Dar totusi de curiozitate ce sumă ai avea nevoie, si ce anume doresti sa cumperi? Multumesc

| ALEXICAmarketing explică (pentru CristiDinBucuresti):

Sa imi amenajez un pic apartamentul (vreau sa il si vand) si pentru o punte dentara din zirconiu.
Cred ca o sa iau suma maxima pe 5 ani, vreau sa am si capital de investit in actiuni pe bursa dar cand vine criza.Pana atunci ii tin in fonduri de obligatiuni.
Vad ca rata trebuie sa fie maxim 40% din salariu, deci 520 lei.
Suma maxima vad ca este pe la 25.000 lei.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru ALEXICAmarketing):

Faci cum vrei, dar nu este o solutie sa te împrumuti deloc la bancă, dar tu stii cel mai bine, fi atent pe ce cheltuiesti banii ca îi ai de dat înapoi dublu sau triplu, banca nu te va ierta deloc.

| ALEXICAmarketing explică (pentru CristiDinBucuresti):

Cum sa dai dublu?
Este acceptabil, aproximativ 20%, 5000 lei.
Sunt destul de bine organizat, nu imi fac pb ca nu o sa pot plati.

| YourKitty10 a răspuns:

La un imprumut de 10.000 lei la bcr pe o perioada de 24 de luni platesti rata de 471 lei. Suma care o dai inapoi o sa fie de 11.304 lei. Daca iti trebuie ceva urgent te imprumuti maxim 10.000 lei!
Chiar daca obti usor un imprumut e un stres sa stii ca esti dator. Mai bine pui deoparte din salariu daca ai posibilitatea asta. daca nu poti strange te angajezi unde unde ai salariu peste 2000 lei.

| nicolaeimbrea15 a răspuns:

Poti sa iei un credit pe baza unui salari lunar sau pensie, veniturile anuale cred ca nu se încadrează.

Cred ca pe site-ul banci găsești un sistem cu care calculezi singur...cel puțin la leasing mi-am putut calcula eu.

| IAR a răspuns:

Eu zic sa nu faci prostia sa faci un imprumut la banca sau daca este imperativ sa faci sa nu depaseasca mai mult de 3 ani.