| SdioneL a întrebat:

Ce aplicatie folositi pentru investitii?
Am auzit de Etoro dar stiu ca sunt comisioane mari la tranzactie

3 răspunsuri:
| MereuRespinsa93 a răspuns:

Prea riscant, nu îmi inspiră încredere.

| DataScience a răspuns:

Man Interactive Brokers pentru internationale, tradin212 nu mai accepta noi clienti de luni de zile, xtb doar pentru etf-uri, etoro nu ai toate pietele actiunile care exista si are si comision de retragere..etc., tradeville pentru romanesti, unde nu recomand mai mult de 10% din portofoliu sa bagin in Romania, in caz ca faci dividend growth investing, daca nu stii ce e poti cauta domnul dividende pe Youtube si are un video numite "de ce am ales strategia dividendelor" fiindca iti poate aduce un venit cat de cat predictibil anual/lunar si le cumperi si le tii toata viata nu iti bati capul daca creste su nu piata, nu stai sa iti pierz timpul sa te uiti pe grafice, doar te uiti la inceput daca o o firma cu profit si are un dividend yield bun care il creste de la an la an, cand il cumperi, pe cand cele fara dividend nu ai de unde sa stii daca cresc sau nu...etc. si iti pierzi vremea cu graficele. Si cand cumperi cel mai simplu ar fi sa cumperi doar din US. unde e withholding tax doar 10% din conventiile cu Romania
https://static.anaf.ro/......ventii.htm
ca sa nu iti bati capul cand depui declaratia cat ai castigat dividende fiindca trebuie sa declari pe tari, iar companiile SUA au expunere prin toata lumea deci e ca si cum ai investi peste tot prin lume, platesti la stat doar CAS care reprezinta 10% din 12 salarii minime in caz ca depasesti venit din dividende si alte surse independente 12 salarii minime care inseamna undeva la peste 26.000 de lei anual.

| GabrieloKg a răspuns:

Recomand Trading 212 pentru actiuni si investitii de genul asta. Aplicatia are un aspect prietenos si este destul de usor sa inveti ce ai de facut.