| Jdjsnshxjxjshdhx a întrebat:

Ce face un agent imobiliar? Ce acte face? Ce studii iti trebuiesc? Ca sarcini trebuie sa îndeplinească si ce abilitați trebuie sa aibă?

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Din câte știu. căci am un prieten bun care lucrează în domeniu de mult timp, am lucrat și eu o perioadă, meseria de agent imobiliar nu este încă reglementată prin lege, în sensul că ar fi nevoie să ai oficial studii de specialitate.
Ce face un agent imobiliar?
Pune în legătură un vânzător cu un cumpărător. Pe aceștia îi caută cu mijloace propii de informare. El este răsplătit cu un comision.
Uneori, înainte de a-i pune în legătură, semnează un contract de comision, ca în cazul în care nu este plătit să poată da în judecată clientul. Pentru că de cele mai multe ori el nu are forță juridică, el nu lucrează în nume propiu ci ca reprezentant al unei agenții imobiliare la care este angajat sau cu salar, sau este plătit din comisionul vânzărilor efectuate de el, sau ambele.
=====
Ce acte face?
El nu face acte. El îl asistă pe vânzător sau pe cumpărător, la întocmirea actului de vânzare-cumpărare care se face la un notar.
Ce studii iti trebuiesc?
Nu trebuiesc deocamdată, dar fără liceu nu prea ta ia nimeni în seamă. Sunt însă firme private care oferă pregătire pentru aceasta cu cursuri plătite.
Inafară de cunoștiințele tehnice, trebuie să cunoască piața imobiliară din localitate, nivele de prețuri, construcțiile noi, avantajele și dezavantajele pentru locuit ale fiecărui cartier, ale fiecărei locații, tendințele pieței imobiliare.
Ca sarcini trebuie sa îndeplinească
Să caute clienți, să viziteze locații ( case, apartamente, hale, terenuri). să prezinte locațiile clienților, să aranjeze întâlniri între clienți, să îi asiste la aceste întâlniri.
si ce abilitați trebuie sa aibă?
Abilități de negociator și usurința de a relaționa cu clienții.
Poți câstiga mul, să îți faci concediul în Baleare, sau să tragi mâța de coadă, rozând câte un covrig.
Ai concurență mare, care îți fură cliențiii și te taie cu profesionalismul și relațiile pe care tu nu le ai.
Este o muncă de teren, dacă ai o mașină asta ajută.
Nu ai orar fix, dar dacă nu muncești de dimineața până seara, nu câștigi mare lucru.

2 răspunsuri:
| sdws77 a răspuns:

Lumea vine si iti zice ca ar cauta (apartamente, case, terenuri), iti spun preferintele iar tu trebuie sa gasesti ceva cat mai apropiat de ce isi doresc. Plus, sa se incadreze in buget. S-ar putea sa trebuiasca sa si negociezi cu vanzatorii uneori.