Întrebare recomandată |

Ce salariu are un dactilograf și ce studii sunt necesare?

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Un curs de steno-dactilografie. Salariu? Depinde de patron. Nu mai exista salariu fix ca pe vremea lui Ceausescu!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu se mai foloseste masina de scris dmeult, acum totul este redactat pe computer si trebuie sa stii perfect romana, sa o scrii corect si rapid.
Pozitia este mai mult de data entry, decat de dactilografa. Se fac bineinteles si cursuri de steno-dactilografie, unde inveti sa stenografiezi ca sa poti sa iei notite la sedintele sefilor si apoi sa fii in stare sa ti el deschifrezi si sa scrii raportul la computer.
In general se cere liceul terminat.
Salariu, depinzand de pozitie, de companie si de cerinte.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dactilograful bate la masina diverse document. Dar acum documentele se redacteaza pe PC, asa ca nu mai e nevoie de dactilografi, ci de operatori PC.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Studiile necesare pentru un dactilograf modern sunt clasele liceale + diploma de bacalaureat. Trebuie sa stiti informatii de baza despre tehnologia informatie si a comunicarii pe un computer(ex laptop cu imprimanta)
Mai exact, trebuie sa stiti sa trageti la imprimanta documente si alte acte sau foi cu importanta, sa scrieti literar intr-un program format word. Pentru mai multe informatii, va recomand acest curs online de dactilografie: http://www.invatasingur.ro/tutoriale/dactilografie/qwerty.php
O zi buna!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează