|

Cine stie cum functioneaza cardurile ( de debit si credit ) si daca imi deschid un cont, la ce banca ar trebui sa mi-l fac si de ce?

1 răspuns:
| a răspuns:

Iti deschizi un cont curent pentru a primi venituri pe el - salarii, burse, pensii, etc. Pentru a scoate banii tai din contul curent, ai nevoie de un card de debit, pe care ti-l da banca atunci cand iti deschide contul curent. Deci pe cardul de debit iti intra banii proprii si poti plati cu el fie introducand PIN-ul la magazin, fie prin modul contactless (il apropii de POS si se transmit banii in mod direct, electronic).
Insa, atunci cand mergi la banca sa faci un credit, banca iti va da un card de credit, de obicei un card de credit de cumparaturi, din care poti folosi banii bancii, cu conditia sa rambursezi sumele folosite si sa platesti o dobanda la data din fiecare luna, stabilita de banca.

Multe banci iti iau comision de administrare a contului curent de 5 lei pe luna si alte comisioane. Insa cardul de salariu de la ING nu are niciun comision. https://ing.ro/persoane-fizice/carduri-si-conturi/card-complet

Iar daca esti elev sau student, fa-ti un card de debit la BCR fiindca ei nu impun comisioane de administrare sau altele de genul tinerilor cu varsta pana in 26 de ani.