|

Cum livrez ceva pe Olx? Am pus anuntul, am vorbit cu persoana careia trebuie sa-i trimit coletul de 4 kg in total, stiu adresa, dar nu stiu cum sa-l trimit. Doresc sa stiu ambele moduri de livrare(prin curier sau poșta).

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Intreaba cumparatorul ce modalitate de expediere alege pentru ca se face pe banii lui si e dreptul lui sa aleaga. Exista o diferenta de pret intre serviciile de curierat si ale Postei Romane.
Prin curier costa mai mult. Daca folosesti curieratul prin intermediul site-ului OLX transportul e de la 25 lei in sus. Prin Posta Romana pretul expedierii cu ramburs e de 13-14 lei daca coletul are 4 kg
Daca trimiti prin curier activezi la acel anunt livrarea cu verificare si completezi formularul de expediere al firmei de curierat alese. Ai doua optiuni: prin FanCurier sau prin Cargus. Dupa ce completezi formularul online, te vor suna cei de la curierat si vor veni sa ridice coletul. Va trebui sa-l ai pregatit, ambalat in cutie. Nu va trebui sa platesti nimic la curier daca pe formular alegi optiunea ca plata o face destinatarul la primirea coletului. Banii ii vei primi peste cateva zile tot de la curier.
Daca trimiti coletul prin Posta Romana trebuie de asemenea sa-l ambalezi si sa treci pe el numele si adresa destinatarului. Va trebui sa completezi 2 formulare primite de la Oficiul Postal: "Buletinul de Expeditie" si "Mandatul Postal". Pe mandatul postal va trebui sa te treci pe tine la rubrica Destinatar iar pe destinatarul coletului il vei trece la Expeditor pentru ca e formularul pentru bani si tu esti destinatarul banilor care se intorc. La Posta va trebui sa platesti tu transportul si vei include pretul transportului in pretul care trebuie sa-l plateasca destinatarul coletului la ridicare.

1 răspuns:
| a răspuns:

Fă-l pachet, legat solid și du-l la un oficiu de poștă - simplu ca bună seara.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează