Întrebare recomandată | LisaJulie a întrebat:

Cum obișnuiți sa investiți banii economisiți?

24 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Ii economisesc pentru traiul zilnic.

suntserios
| suntserios a răspuns:

O investiție serioasa in imobiliare și restul in ETF uri.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

In dorintele care ma macina mai mult timp.
Fie ca sunt masini, constructii, concedii sau gadget-uri.
Majoritatea sunt pentru propriul confort, dar multe dintre ele au fost profitabile sau amortizabile.

| gabicoo a răspuns:

Mici și bere - cea mai bună investiție.
Lăsând gluma la o parte - îți recomand titlurile de stat. Cu ele ieși pe plus.

| Frank51 a răspuns:

N-am mai investit bani de vreo 3-4 ani, iar când făceam asta o făceam în shitcoin-uri pe speculații externe.

De investit serios în ceva mai mare nu am avut posibilitatea, trebuie să ajung la un nivel stress-free legat de bani.

| ReddY25 a răspuns:

Pentru traiul meu

| siriusblack98 a răspuns:

Greu cu investitiile in ziua de azi avand in vedere ca azi merge ceva si maine pica in cap din cauza situatiei economice si politice. Sunt de parere ca daca ai sa zicem 100 de milioane de lei vechi si n-ai efectiv ce sa faci cu ei, cumpara aur si pune-l la pastrat. La batranete s-ar putea sa iti multumesti. In crypto si la bursa e joc de zaruri, acolo ca sa mai bagi bani trebuie fie sa fii la zi cu informatiile si sa ai experienta, fie sa fii tare, tare fraier.

Acum depinde si ce sume de bani ai tu disponibile pentru investitii. Eu spre exemplu daca as avea in casa 70k euro care nu mi-ar trebui ca as avea deja de toate, as lua un apartament si l-as inchiria. Venitul pasiv este cel mai bun posibil.

La ora actuala eu personal nu mai investesc in nimic din doua motive:
1. Fonduri insuficiente pentru investitii.
2. Instabilitatea pietei de investitii; fluctuatiile economice, politice + cresterea taxelor si a impozitelor (ati vrut Mucusor Dan). Personal ma gandesc serios sa imi vand toate proprietatile, masinile, afacerea (pe care o voi vinde oricum in curand ca am aranjat deja) si sa ma mut definitiv in alta tara. Romania e terminata definitiv, fara vreo sansa de revenire din somnul adanc scufundat in prostie si analfabetism functional.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru siriusblack98):

Stai linistit ca indiferent cine iesea presedinte, tot la pamant eram cu economia. Treaba s-a stricat de cand cu incompetenta guvernului Ciuca pana in prezent. Ba chiar eram intr-o instabilitate economica mult mai mare daca iesea presedinte celalalt candidat.
Asa acest "Mucusor" cum il numiti voi, pune tara la cale si ii mai trag de maneca pe restul partidelor sa mai miste si ei ceva, cat sa nu picam mai mult in mocirla.

| siriusblack98 a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Bine, discutam noi in cativa ani ce realizari a facut eroul vostru Mucusor care doreste sa mareasca TVA-ul si care trimite banii romanilor in Ucraina pentru a sustine razboaiele altora.

Banii pentru sustinerea ucrainienilor s-au dat, mi se pare ca de la un an de cand a inceput razboiul. Nu e nimic wow. In plus e ESENTIAL sa facem asta, tocmai pentru a ramane Ucraina in continuare tara "tampon" intre noi si rusi. Daca rusii ar cuceri Ucraina, cu cine crezi ca am fi vecini si viitor popor de cucerit pe viitor? E nevoie primordiala sa sustinem Ucraina, tocmai pentru a descuraja inamicul. Am si semnat un contract cand am aderat in NATO, care specifica clar, ca toti membrii aliantei, trebuie sa ajute statul afectat de razboi. Cititi va rog putin istoria noastra si ce tratate avem semnate, inainte sa judecati.

Nicusor Dan si-a spus clar inca de la inceput, opozitia fata de marirea tva-ului. Acum inca se mai tin discutii si negocieri referitor la noua forma de guvernare. Tot ceea ce vedeti acum pe net sau la stiri, sunt doar propuneri, teorii si inventii din capul unora care le place sa manance ciuperci.

Nu mai luati de buna orice informatie va pica in fata ochilor. Verificati stirile, comparati-le, uitati-va la interviurile parlamentarilor si formati-va o parere despre fiecare, raportat la atributiile lor.

1. Boss, Ucraina NU e parte din NATO.
2. Ramane de vazut, daca se aplica TVA-ul marit sa inteleg ca nu e vina lui Mucusor, nu? Mucusor e painea lui Dumnezeu.
3. Ma raportez la rezultatele fiecaruia. Unul nu a facut nimic nici ca primar al capitalei, totusi unii visati ca o sa faca minuni ca presedinte. Celalalt care NU facea parte din acelasi sistem corupt care ne-a macinat 35 de ani si n-a avut sansa sa demonstreze daca este sau nu diferit, a fost inlaturat pe motive rasiale, majoritatea venind cu argumentul ca e rrom.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru siriusblack98):

E amuzant cum dati vina pe Nicusor pentru niste lucruri care nici macar nu s-au intamplat clar.
Ca s-a prabusit leul din cauza castigului provizoriu al lui Simion, probabil nu vreti sa inghititi. Nici ca si-a revenit la normal.
Iar cu TVA-ul marit va vaitati nonstop desi nu s-a intamplat inca, iar diferentele vor fi minuscule, practic de cativa lei.
In conditiile in care traim cresteri salariale artificiale si inflatie adevarata, de foarte multi ani.
Voi va taraiti pe kour plangand, dar nu stiti de ce.
Probabil nu ati fi inteles nici de ce o ducem rau, daca ieseau huliganii vostri, si ne intorceau spatele pe rand, toate puterile economice.

| siriusblack98 a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Tu baga-ma inapoi acolo la block si mergi la pupat fundul lui Mucusor Dan.

Corect, nu face parte din NATO, lucru ce l-am confundat cand incercam sa iti explic partea cu tara "tampon". Voiam doar sa mentionez faptul ca, Ucraina e tara ca ne desparte de Rusia. Daca Rusia ar cuceri Ucraina, ce garantie avem noi de la rusi, un popor cu un istoric barbar si cuceritor, ca noi nu vom urma sa fim cuceriti la randul nostru? De aia e primordial sa sprijinim Ucraina. Gandeste-te la situatia asta, ca la un acoperis al unui bloc.
Noi, romanii, suntem cei de la ultimul etaj, Ucraina este acoperisul, iar Rusia este ploaia. Toti locatarii de la ultimul etaj TREBUIE sa contribuim la rezistenta acoperisului pentru a ne feri de ploaie. Daca nimeni nu ar contribui, acoperisul s-ar distruge si apoi ar ploua peste noi in case.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Daca iesea CG sau GS in fruntea tarii, toti investitorii si toate fondurile care trebuiau sa ne vina, faceau cale intoarsa, pentru ca oamenii astia nu sunt deloc de incredere. Unul e debil si viseaza lucruri utopice si inexistente, iar celalalt e fost huligan caruia ii place scandalul. Ba chiar indraznesc sa spun ca ambii sunt sarlatani. Treaba buna nu o faci niciodata cu tipurile astea de oameni.
Mai bine faci treaba cu un om corupt, al sistemului, dar care mai da si rezultate din cand in cand, gen "Mucusor" sau Bolojan, decat cu oameni care habar nu au pe ce lume traiesc.

1. NATO ar trebui sa fie "acoperisul" care ne-ar feri de "ploaia ruseasca" in cazul in care Ucraina ar fi invadata si cucerita.
2. Daca Mucusor si Bolojan sunt cele mai bune alegeri pentru Romania din punctul tau de vedere, atunci sincer sunt de parere ca discutia a mers deja prea departe iar eu ma retrag.

| StoicAnalysis a răspuns:

Nu prea sunt genul de om care "risca", deci pentru mine, conceptul de investitie, se rezuma deocamdata, doar la a tine economiile intr-un depozit bancar, iar la fiecare 3/4/6 luni, sa iau dobanda de la banca, si sa o tin si pe aia in depozit. Asta cat sa stau pe linia de plutire cu inflatia.

Insa daca ar fi sa investesc in ceva, as merge la sigur. De exemplu in a cumpara un obiect sau un curs, care m-ar ajuta sa fac mai multi bani. Insa deocamdata nu am in minte ceva concret, deci stau cu economiile in depozit.

| MistarGoGu a răspuns:

40 containere maritime intr-un parc tehnic lângă Marsilia de închiriat pentru self-storage! Le-am dat în grija la o firma de management!
Mie îmi întra €€€€ În cont... NO, STRE$$.

| Alex765431 a răspuns:

Salut. Banii investiţi îi poţi investi şi folosi pentru situaţii de urgenţă când nu ai bani şi datorii.

| AlTheConquerorOfHeaven a răspuns:

Pana acum i-am investit in droguri care mi-au distrus viata. Yeee, sunt fericit.

| Ambivert a răspuns (pentru AlTheConquerorOfHeaven):

Eu în cazinou, da m-am lăsat definitiv

| AlTheConquerorOfHeaven a răspuns (pentru Ambivert):

Am pierdut si eu cateva mii de euro la cazino pana m-am lecuit.

| Ambivert a răspuns (pentru AlTheConquerorOfHeaven):

Înseamnă că ai fost jucător
Eu zeci de mii sad
Acum nu mai pot nici la pariuri sa joc, la nimic.

| anonim1920 a răspuns:

Am strans bani un an ca sa pot cumpara haine sa le vand mai scump.