| christine99 a întrebat:

Cum vi se par preturile chiriilor si apartamentelor din Cluj? O sa mai creasca?

11 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Daca salariile urca vor urca si preturiile, nu au cum sa creasca daca salariile raman congelate altfel lumea nu isi permite sa plateasca rata. Se anunta criza economica la inceputul anului 2020 sau acum la jumatatea lui 2019 preturile scazand 25 - 30% predic analistii financiari.

Bula
| Bula a răspuns:

Este economie de piata: legea cererii si ofertei.
Pana ce cererea este mai mare decat oferta, preturile cresc.
Clujul este un oras in plina expansiune economica si - implicit - si demografica. Daca nevoia de locuinte este in crestere, atunci si preturile imobiliare si chiriile cresc.

Chiar daca va fi o recesiune, acesta va fi temporara, iar Clujul va fi unul din orase in care va fi cel mai putin (si mai scurt in timp) resimtita.

| christine99 explică (pentru Bula):

Inteleg ce zici tu de Cluj probabil asa e, cred ca si studentii numerosi si prea putine camine duc la o buna parte din pretul chiriilor.

| Adry05 a răspuns:

Exagerate si posibil sa da avand in vedere ca orasul e in continua expansiune. O sa creasca pana cand n-o sa mai fie cerere, atunci o sa stagneze.

| Simpatik a răspuns:

Din ceea ce stiu e sunt deja cele mai mari chirii si preturi la apartamente din Romania, mai sus chiar decat Bucuresti.
Nu am idee daca o sa mai creasca dar nu vad justificarea, eu stiu caci Clujul nu este Balti (n.r. Rep.Moldova) dar totusi traim intr-o tara saraca!

| sadrian46 a răspuns (pentru Simpatik):

Țara e săracă. Clujul nu. Cererea mare crește prețul. Legea pieței este justificarea.

| Simpatik a răspuns (pentru sadrian46):

Am vorbit la modul general caci am si la mine in zona destule viloaie de peste 1 milioan de euro dar raportat la ce salarii de nimic avem si industria proprie la pamant, te intrebi de unde la Cluj incep chiriile de la 500 de euro /luna la o garsoniera.
La mine in oras care nu este ultimul din tara dar nici fruncea, cu 600 de euro/luna inchiriezi penthouse iar in cluj ajunge pe la 3000 de euro aceeasi operatiune laughing
In afara de IT ce industrie este asa tare la Cluj? ca in tara asta doar strainii mai dau o bucata de paine, au avut grija de asta jegosii care tot se plimba precum catelele dintr-un partid in altul...ce a construit tovarasu astia nu au fost in stare sa dea cu var macar!

| sadrian46 a răspuns (pentru Simpatik):

Te intrebi de unde la Cluj incep chiriile de la 500 de euro /luna la o garsoniera.
Aceasta este în centrul orașului.
Industria IT, și studenții care 9-10 luni au nevoie să doarmă undeva.
Acești consumatori vin cu bani de chirie, căci fără asta nu au unde dormi. Asta este industria care mărește prețurile.
Am fost în Târgu Mureș o zi. La un restaurant am mâncat la jumătate din prețul de la Cluj la aceeași categorie.
La Turda la 35 km de Cluj, salariile sunt mai mici decât în Cluj. Prețurile sunt mai mari căci se câștigă mai bine, șomaj mic. Emerson, Fujikura, Clujana, Bosch, sunt industrii dacă le numeri.

| mgtow a răspuns (pentru Simpatik):

Sa nu zic de centrul Clujului cu case vechi e naspa acolo, aia sant nebuni la cap cu preturile asa mari. Un sofer pe autobuz care castiga peste 1000€ isi permite singur o datorie de 25 ani la un apartament dar ca oras nu merita locuit acolo. Brasovul e cel mai misto oras din Romania are si el vechituriile lui in centru dar cartierele si zonele moderne care vor aparea il lasa KO pe Cluj

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da, imediat cum revin studenții în Cluj în septembrie o să crească.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Acum in iunie au mai scazut, dar asta fiindca vine vara.
In septembrie o sa creasca din nou.
In prezent, in Marasti sau in Grigorescu (ambele cartiere fiind cam la 10 minute de centru de mers cu autobuzul) gasesti preturi rezonabile, cam cu 50-100 de euro mai mici fata de alte zone.
Eu nu ti-as recomanda sa stai in chirie, nu merita.