|

Daca de exemplu mi-as cumpara 2 vaci cat ar costa oare si cat lapte ar da pe zi o vaca si unde sa vand laptele.as dori niste sfaturi ca am niste bani si m-am gandit sa ii investesc in cumparea de vaci si vinderea laptelui. oare se renteaza? sau aveti alte idei cum sa ii inmultesc mai repede, nu neaparat din animale

8 Raportează Evaluează
8 răspunsuri:
| a răspuns:

Buna!
Pai, la mine la tara, o vaca este in jur de 1000 lei noi, acum depinde si de vaca si preturile din regiunea respectiva. Laptele, tot asa depinde de vaca. Unele dau mai putin, altele mai mult. Laptele, l-ai putea vinde ori in piata la oras, ori la omeni. De exemplu in trecut, mama era abonata la o laptareasa. Ai putea incerca sa-ti gasesti "clienti".
Succes!
Si @nikol, ce sa coste animalele? Ca doar, le hranesti cu iarba la urma urmei, nu-ti trebuie mancare speciala.
A da, si apropo, eu zic sa nu iei decat o vaca deocamdata, sa vezi cum iti merge, si daca merge bine, poti sa continui sa mai cumperi.
Succes!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai nu stiu depinde de vaca, in jur de 7-8 milioane cred, daca ii vitica cred ca-i mai scumpa, laptele ar putea fi vandut in piata sau chiar la veciniii doritori cu 5 - 7 lei litru ma gandesc, iar vaca daca mananca mult in aceea zi poate da chiar si mai mlult de doi litrii daca nu mananca mult atunci nu cred ca vei avea mult lapte.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru CandyHearts):

Am inteles
o sa-mi cumpar una pentru ca sunt bogata
ma scuzati dar separe ca trebuie sa probez o rochie si asta inseamna ca trebuie sa plec dea ici imi pare ra ca va dezamaghesc pa pa

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Vacile trebuiesc hranite, intretinute intr-un mediu propice pentru ele, ca sa dea lapte...si clar asta te va costa timp si bani, va trebui sa te ocupi de ele, sa le faci curatenie, sa le hranesti, sa le mulgi...dar nu cred ca merita efortul doar pentru 2 vaci, pentru ca mai mult muncesti si nu scoti cine stie ce cantitate de lapte.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pe criza asta nu e convenabil sa ai multe animale ...ca sa cresti vaci trebuie multa mancare si in plus nu mai e ca inainte cu vandutul laptelui...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pare ca nu ai experienta:p nici eu n-am; dar nu te sfatuiesc sa investesti bani in animale de nici un fel.iti trebuie un loc anume, trebuie hrana, timp pentru ingrijire, autorizatie de vanzare a laptelui; tot felul de vaccine; certificat de calitate; si de se'ntampla sa ai o reclamatie.te-ai ras vine Sanepidul si o incurci rau.sigur laptele de casa e de preferat porcariilor din magazin.
Faci treaba excelenta daca nu ai concurenta si esti in regula cu tot.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca vrei sa iti iei vaci trebuie prima si prima data sa iti iei terenuri cu iarba, dupa un grajd frumos cu pod apoi iei vacile.
Pentru vaci iarna le trebuie fan,ala trebuie cosit, intors, dus in pod.
Ca daca nu ai terenuri si ai vaci nu faci nimic pentru ca va trebui sa cumperi fan si daca cumperi fan si o sa scada banii si ceai facut?
eu stau la tara si stiu cel mai bine ca am animale.
primesc fundita?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Depinde cati bani ai la dispozitie pentru achizitionare. Daca ai 2000 Eur te-as sfatui la Holstein ....si sa o hranesti bine iti poate da 50-60 litri de lapte pe zi...big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează