|

Daca majoritatea patronilor cer experienta in domeniu si ofera salarii mici,de ce se mai plang ulterior ca n-au forta de munca? Nu ar fi o solutie daca ar sta sa-l invete pe respectivul om? Observ ca si pe posturi banale ca sofer cat B,operator pc,operator call center,dispecer, agent de vanzari, vanzator la magazin se cere experienta minim 1 an la peste 80-90% din locurile de munca de pe internet.Am mai intalnit iar o specie de angajator nu stiu cat de nou aparuta este care te cheama la interviu pentru un post de birou si acolo iti vorbeste de unul in depozit la manipulare marfa,ca are el mai mare nevoie de oameni acolo. Iarasi cu unii odata am semnat contract pe un post de coordonator international (post la birou, frumos) si ma trezesc a doua zi ca ma pune sa car antene prin depozit, cu toate ca fisa postului era cu totul alta.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu știu când ai întâlnit tu chestia cu "interviu pentru aici da' am nevoie dincolo' că mie mi s-a întâmplat prima data acu vreo cinci ani laughing

| a răspuns:

1. Se cere experienta deoarece ei nu mai au timpul si rabdarea necesara ca angajatorul sa fie mereu prezent la munca si sa ii explice la fiecare ce si cum.Ca poate iti vine unu, il inveti dar dupa afla ca nu ii place si pleaca, apoi vine altul si tot asa... Iti dai seama ca este obositor. Si nu e neaparat vorba de experienta ci de locul de munca in sine. Daca a mai lucrat si vrea sa se reangajeze pe acelasi domeniu inseamna ca el stie EXACT ce-i place si nu e genu',, ba vreau doar sa incerc". Ca oricum majoritatea, mai ales in orasele slab dezvoltate vor un loc de munca numai ca sa fie acolo sau pentru ca are un salariu ceva mai mare. Adica unul care nu stie sa faca nimic, cand vede in anunt ca i se ofera salariu de 2000 de lei, chiar daca locatia job-ului si ceea ce trebuie sa faca nu prea ii place, dar nu prea are de ales. Si iti dai seamana ca atunci cand face ceva ce nu ii place si numai de nevoie, clar nu o face cum trebuie si nici nu prea-si da interesul sa invete si sa evolueze.

Pentru posturile de sofer se cere experiente de minim un an deoarece in teorie persoana respectiva a mai condus, stie cum sa nu-i moara motorul si cum sa manevreze si sa sincronizeze corect comenzile masinii incat sa nu-i dea,, prea mult damage", chiar daca in teorie este o prostie deoarece nu toata lumea dupa ce obtine permisul, in secunda 2 se urca in propria masina sau in masina parintilor. Deci un detinator de permis de 1 an, se poate duce sa se angajeze ca si sofer si sa minta ca da, are experienta de un an, cand de fapt el ultima data a condus la examen. E o porcarie deoarece ala nu stie in realitate cat a condus. Si eu sunt de parere ca mai mult conteaza ca persoana sa fie RESPONSABILA, ATENTA SI SERIOASA(si nu numai pentru acest post) Ca poti sa ai tu si 20 de ani de permis, degeaba daca conduci ca un disperat, mai ales daca te caci in ea masina ca oricum nu e a ta. Eu sunt incepator si pot spune ca conduc mult mai atent si mult mai economic (si nu ma refer doar la carburant) decat marea majoritate a soferilor, dar mai ales si a soferitelor (tulengura)

Da..mai sunt si de aia care te cheama pentru un post simplu si is ceva gen,, mhm. daca ati fi venit mai devreme poate il prindeati, acum e ocupat insa daca doriti, as putea sa va ofer un alt post". Ca iti dai seama, daca omul e direct din anunt, nu-l suna nici dracu, insa daca baga ceva,, sef de dura" curg telefoanele.

| a răspuns:

Salut!

In conditiile in care nu au nici o garantie ca un angajat va ramane la ei dupa ce il formeaza, apeleaza in principal la cei cu experienta in domeniu pentru a sari peste etapa asta si a avea parte de oameni care pot lucra la capacitate maxima din prima. Cel putin asa vad eu lucrurile.