| Girly97 a întrebat:

De ce s-au scumpit toate numai salariile si pensiile raman mici?

Răspuns Câştigător
| Salontanul a răspuns:

Stii ce-i ciudat? Inflatia este numai pentru cei saraci. Bogatii au castigat si castiga mai mult in perioada asta. Cresterea brusca, din toamna, a preturilor la energie si gaz nu are nici o explicatie logica doar dorinta de inavutire a celor bogati.

29 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Toate s-au scumpit din cauza inflației. Inflația a avut la bază sfârșitul pandemiei și intrarea în economie a sume mai mari de bani la care s-au adăugat o criză energetică accentuată grav de începerea războiului.

Inflația aduce bineînțeles o scădere a economiei deci totodată și lipsa de fonduri pentru majorări de pensii și salarii. Totuși s-au luat și niște astfel de măsuri foarte timide.

Cine o sa vina și o să răspundă la întrebarea asta cu clișee de genu "parlamentarii sunt hoți etc etc" e clar că nu înțelege niste concepte economice de bază și nu înțelege că este un fenomen global acesta inflație care a crescut exponențial.

| RAY a răspuns:

Sau majoritat pensile, a fost si a pensia nr 13, de ce nu spui asta? nu trebuia sa creasca pensile si sa se aduca capital, nu facem risipa de banii cand suntem pe datorie, mentalitatea romanului este comunista, crestem pensile dar economic nu facem nimic

| mihai69 a răspuns:

De inflație.

| Hammurabi a răspuns:

Pentru că ați votat prost.

| JOHNtheADVISOR a răspuns (pentru Hammurabi):

Dacă nu ne-au votat pe noi. laughing
Nu este nevoie să fii prezicător să aflii viitorul țării noastre,ci doar să privești întrebările adresate aici pe TPU,care fie că sunt la mișto,fie că sunt pe bune, politicienii au garanția că viitoarea generație nu va fi capabilă să aducă vreo schimbare.Râdem de Șoșoacă,îl urâm pe Dragnea, dar ei întreabă pe site că ce facultate să aleagă și ce chiloți se potrivesc cu ținuta aleasă.

| suntserios a răspuns (pentru Hammurabi):

Pfiu, noroc ca in restul Europei sau in Grecia sau in SUA nu e inflatie ca au votat aia bine.

| Hammurabi a răspuns (pentru suntserios):

Ce, am zis eu că aia au votat bine?
Nu ți-e clar că în majoritatea statelor clasa politică fură sau direcționează spre interese proprii un 5 - 10% din PIB?

| Hammurabi a răspuns (pentru suntserios):

Cum se poate ca într-o țară atât de bogată ca România să existe un popor atât de sărac?

| suntserios a răspuns (pentru Hammurabi):

Pentru că e un popor needucat. De aia e sărac. Ce contează cât de bogată e tara?

| JOHNtheADVISOR a răspuns (pentru suntserios):

Dacă vin în propria ta casă și-ți impun cum să trăiești, tu cum te numești educat sau needucat?

| Holiday a răspuns (pentru JOHNtheADVISOR):

"Râdem de Șoșoacă, îl urâm pe Dragnea..."

Ambii sunt niste mizerii infecte. Nu-ti trebuie facultate sa-ti dai seama de asta.

| suntserios a răspuns (pentru JOHNtheADVISOR):

Needucat. Un popor educat a știut să susțină o democrație funcționat și un stat condus de oameni responsabili.

| relian a răspuns (pentru Hammurabi):

Scumpirea este globala, deci nu se intampla doara in RO, cred ca au scumpit ca asa vor muschii lor, iar cei de la guvernare din intreaga lume is mina in mina cu cei care produc ceva.
Deci nu le pasa alora ca oamenii o vor duce mai prost.Ar fi trebuie sa spui : Pentru ca sa votat prost.Dar cehstia este ca peste tot in lume is la guvernare astia tilharii,aia slabi si cauta sa se imbogateasca rapid,acum,nu altadata.
As putea sa zic ca scumpirea este facuta de guvernanti, ei au venit cu propunerea, asta neoficial, spui unui producator, frate vrei ceva mai mult? Baga si la mine si se rezolva, prostii platesc laughing eu mai degreba asa cred ca se intampla.

| Holiday a răspuns (pentru Hammurabi):

"Cum se poate ca într-o țară atât de bogată ca România să existe un popor atât de sărac?"

Puterea de cumparare in Romania e cu doar 5% mai scazuta fata de Grecia. Romanul nu e chiar atat de sarac, dar e foarte cheltuitor, nu are educatie financiara si in acelasi timp e foarte vaicaret. Partea proasta e ca multi din cei care ar putea castiga bine in Romania au plecat din tara, scarbiti de situatia politico-sociala, in primul rand. De aia si sunt mii de locuri de munca bine platite care stau neocupate. Nu exista persoane pregatite.

| relian a răspuns (pentru Hammurabi):

laughing Ro tara bogata? De unde, de cand, cum? Zi si mie, sa ma duc si eu sa iau ceva bogatii din RO laughing.
RO nu mai are prea multe, mai mai ca nu mai are mai nimic.Nu stiu de unde is ideile astea ca RO ar fi o tara bogata. Tara bogata in ce anume,resurse naturale sau resurse umane? Resurse naturale se pare ca nu prea mai sunt,resurse umane,la astea sintem praf laughing se vede cit de inteligenti si muncitori is romanii,prefera sa stea la crisma sa cerseasca ceva decat sa munceassca ceva,ma refer la romanii care locuiesc acum in RO.
Ce bogatii are RO? mai are ceva lemn,pe are o sal termine,au taiat padurile si prin munti,om sa ramana tara de o sa zici ca sintem tara araba laughing
Petrol nu prea avem,gaze nici atit,gaze de sist avem ceva ceva,dar in zona aia,unsde iau alungat romanii cu sapele pe aia laughing

RO e atat de bogata si oamenii atit de saraci pfff asta e placa veche rasufalata.
O taras ori este bogata in resurse naturale,asa cum is tarile arabe,ori Rusia si alte tari,Africa de sud,ori are resurse umane bune,adica oameni muncitori,oameni care gindesc si prin munca lor fac ca acea tara sa fie bogata,aduc bani,aduc fabrici la ei in tara,asa fac bani.

RO nu are nici una,nici alta laughing romanii doara se lauda, sintem cei mai destepti, cei mai frumosi, cei mai bogati, dar saracia e in floare.Adevarul se vede din economia tarii,ce produci,cit consumi,c e importi,ce exporti,ce datorii ai,ce malai ai de primit.
RO are datorii la greu,are de luat bani de la altii lipsa,de exportat nu prea vad mare lucru,am putea spune ca sintem o tara mai mult consumatoare.
Sau is tari bogate c a au turism,stiu sa faca bani din tursim,aia tot resursa naturala si umana este.

O tare este ca si o familie.O familie la care membrii is cu mintea unde trebuie,,muncitori au casa,au de toate,pe cand o familie la care membrii stau pe marginea santului la umbra nu au mai nimic,se vaita tot timpul si cersesc.
Resurse naturale in ziua de azi rar mai gasesti,RO na excelat in resurse mai niciodata.
Poporu este sarac si din cauza alora care conduc,ma refer in RO. Datorita sistemului de guvernamint. Legile is proaste si chiar si alea care sunt nu-s respectate,mai ales dse catre cei care ar trebuie sa le aplice,pentru ei nu se aplica.
Cind ai un astfel de sistem si oameni pusi acolo, niciodata nu va fi bine, indiferent ce resurse ai avea/ASvem exemplu venezuela, aia au ceva resurse ce i-ar putea scoate din rahat, dar pentru cas niste dictaori popru moare de foame, ori Avganistan si exemple mai sunt.

| Crackman a răspuns:

Inflatie este raspunsul

| SpiridusulTuca a răspuns:

Suntem in deficit, este inflatia si efectele pandemiei plus razboi

| anonimuIl a răspuns:

Eu pot să spun că azi încă nu simt scumpirile de 1 an.

| anonimuIl a răspuns:

Să ajungă benzina vreo 15 lei și să se dubleze prețurile la mâncare și tot nu e rău acum în România pentru foarte mulți oameni.

| anonimuIl a răspuns:

Azi 2 persoane normale se pot descurca bine.

| Salontanul a răspuns (pentru anonimuIl):

Trebuie sa ne gandim si la cei cu pensii si salarii mici. Sunt persoane cu handicap, cu intelect liminar, etc. Aia trebuie sa moara?

| anonimuIl a răspuns (pentru Salontanul):

Și ce să facă ăștia care acum 20 de ani aveau salariu cât să le ajungă de mâncare 3 zile?
Să facă iar foamea bugetarii și cei cu pensii peste 3000 - 4000 lei pentru săracii de azi din România?
Să moară de foame săracii ăia că și ALȚII mureau de foame acum 20 - 25 de ani din salarii sau pensii.
STATUL niciodată nu va mai permite să moară de foame bugetarii și pensionarii.
Se va împrumuta și 25 - 30 de miliarde de euro pe an pentru pensii și salarii la bugetari.
Ceilalți să moară de foame dacă atât sunt în stare să muncească la patronii care le dau salarii.

| anonimuIl a răspuns (pentru Salontanul):

Mâncam parizer cu pâine și muștar până dădeam în diaree și NU eram muncitor.
Aveam salariu cu 25% mai mare decât profesori sau funcționarii din primării.
Să facă și alții FOAMEA azi cum au făcut atunci foamea cruntă bugetarii.

| JOHNtheADVISOR a răspuns:

Fiindcă așa am decis noi oamenii.

| MihaiSpeedster a răspuns:

Inflația e globală. Pentru că pandemia a forțat închiderea multor firme, retaurante, hoteluri, etc. Iar guvernele au tipărit bani ca să le dea ălora ajunși șomeri instant. Banii tipăriți nu au acoperire în servicii sau produse cum e normal. Peste asta, a venit și răzbelul din Ucraina + prețul petrolului, și prețurile o iau razna. O să fie debandadă câteva luni, apoi se atenuează, dacă luam de bun ce spun economiștii. Cât despre ăia pe care i-am votat… Ce să spun… Înseamnă că și Japonia, și Australia, și Canada, și Bangladeshul sau Ecuadorul au votat prost, pe lîngă 90% din țări. Restul aveau deja inflație. Poate doar Coreea de Nord să fi scăpat.

Răspuns utilizator avertizat
| SuperCoolDude a răspuns:

Se numeste inflatie.

Inflatia asta face ca preturile sa se mareasca (oricum le mareau magazine daca tu aveai salariul crescut; am lucrat in domeniu si stiu) si valoarea banului se "ümfla". Asta inseamna ca banii tai se DEVALORIZEAZA, isi pierd valoarea chiar acum si in timp.

E ca un balon. Imagineaza-ti banii tai ca pe un balon.
Cu cat se umfla mai tare, exista riscul ca balonul sa se fisureze/sa se sparga. Si cu cat se umfla mai tare, balonul este mai fragil. Asa e si cu banii. Si toata treaba asta provine de la banci.

Problema este ca BANCILE printeaza bani.
O mica mentiune istorica, pe care multi nu o stiu si nu o zic. este ca BANII nu mai au valoare in AUR. Adica banii nu sunt acoperiti de ceva, de o valoare. In trecut, banii erau doar o hartie pentru valoarea bunurilor, a aurului, a marfurilor si a bunurilor. Dar a fost un destept pe nume NIXON, care a eliminat standardul de aur si uite asa dolarii si toti banii sunt doar niste hartii printate din nimic, care nu au in spate valoarea aurului.

Asta a facut ca bancile sa poata imprumuta bani mai usor. Dar cine crezi ca plateste imprumuturile tarilor? NOI! Noi astia care muncim, prin taxe, impozite si tot asa.
Astia de la FMI imprumuta statele cu bani si noi le platim.

Si uite asa, in timp, banii se devalorizeaza, cumperi mai putin, platesti imprumuturile tarii si traiesti mai sarac.
Asa se adevereste vorba "bogatii se imbogatesc, in timp ce saracii saracesc."

Si nu o sa iti mareasca tie salariul nimeni, pentru ca toti angajatorii dau deja multe finante statului. Vei primi mereu cat mai putin pentru ca oamenii sunt egoisti si trag pentru ei. Vei primi mereu salariul MINIMhee hee nu maxim.

Pe langa asta, degeaba iti creste salariul sau pensia, daca pretul benzinei creste (automat se scumpesc toate lucrurile ce depind de benzina si transporturi). Iar magazinele gen mega, nonstopuri, hypermarketuri CRESC preturile pentru ca TU sa cumperi MAI SCUMP si MAI PUTIN, sa intre ei in avantaj.

Este o lunga poveste.
Pe scurt, inflatia si egoismul. De asta.

| Zoltán_Csáki_1972 a răspuns:

Totuși, cine dorește să echilibreze un pic bugetul său o poate face, egzistă soluții.
Eu pe moment am una. O voi spune celor care chiar sunt interesați.
Aștept mesajul,, 5 BS Detalii,,

| Andrei_Gogan_1992 a răspuns:

Pana cand Romania nu o sa treaca la moneda euro incat sa nu se mai piarda bani multi la tranzactionarea bunurilor tot asa o sa fie