| booody a întrebat:

Hei, salutare tutror! Am o intrebare (se adresează doar celor cu experiență in domeniul imobiliarelor) Banca iti poate oferi un împrumut imobiliar, daca proprietatea pe care o achiziționezi o folosesti doar pentru inchiriere... nu o folosesti pentru a locui in ea-IN CONDIȚIILE IN CARE MAI AI DEJA UN CREDIT IPOTECAR FACUT PT UN APARTAMENT PE CARE IL FOLOSESTI PT A LOCUI IN EL? Aștept un raspuns. Mulțumesc!

5 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Un credit in derulare? dacă te țin buzunarele (veniturile) banca va fi incântată să te imprimute!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Banca nu are în criteriile de acordare a unui împrumut, folosința lui, nu te întreabă ce vei face cu apartamentul.
Dar dacă mai au un credit, va analiza dacă din veniturile tale, poți acoperi ratele la ambele credite, cel vechi plus cel nou.

| Holiday a răspuns:

In contractul de ipoteca in mod normal este specificat ca pentru diverse lucruri, inclusiv inchirierea, este necesar acordul bancii. In practica nu vine nici naiba sa verifice asta. Doar daca nu mai platesti ratele incep sa dea tarcoale. Asa ca...nu te apuca sa le spui ca o iei s-o inchiriezi...

| andrei69andrei a răspuns:

Daca te incadrezi su salariul/venituile tale incat sa iei u ncredit nou, pe ei nu ii deranjeaza, poti si sa nu le spui cred. exceptie face creditul prima casa/ unde specifica ca nu ai voie sa inchiriezi o perioada. la credit ipotecar poti. mai mult de atat, majoritatea fac asa, iau apartament cu credit si il inchiriaza, i ngeneral chiria e cu 50% mai mare ca rata, dar trebuie sa platesti impozit, sa mobilezi, sa faci reparatii... etc.