| larisadandu a întrebat:

Hei TPU! Ce părere aveți despre facultatea de litere? Ce aș putea să fac în viitor cu această facultate?

5 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Casiera la supermarket, taximetrista (sau taximevesela, depinde de tine), agenta imobiliara, stripteuza, femeie de serviciu, secretara, o gramada de activitati palpitante! A, da, ai putea sa te faci eventual profesoara, desi la stat nu prea recomand - cel putin daca nu se reformeaza sistemul de invatamint din temelii in urmatorii 5 ani.

| misssuccubus a răspuns:

Depinde pe ce profil vrei dar din cate am auzit de la multi au zis ca facultatea de litere e inutila. Cunosc care au terminat si lucreaza la magazine vanzatoare. Cei care cat de cat sunt avantajati sunt cei care devin profesori dupa. Macar au ceva viitor. Salariu mic dar ceva tot lucreaza.

| Adry05 a răspuns (pentru misssuccubus):

laughing) ajung vânzătoare pentru că termină romana-engleză probabil cu care chiar n-ai ce să faci dacă nu ești în stare să scrii nimic, dacă tot ce ai citit în facultate au fost rezumate de pe net și ai avut atitudinea de las că merge și așa și nu ți-ai dat deloc interesu. Dacă îți iei altă limbă decât engleza și te ții de treabă și o știi bine trebuie să fii chiar bătut/ă în cap să nu-ți găsești job după facultate de litere mai ales într-un oraș mare că se caută în prostie și franceză și germană și limbi nordice și asiatice chiar și spaniolă cât de cât

| tal4556 a răspuns:

Am auzit ca facultatea de litere e grea, o sa trebuiască sa citesti te miri ce documente de secolul 16...

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru tal4556):

Asa e! Am auzit si eu ca ii trimite sa citeasca in vacanta de pe piramidele din Egipt, iar pe aia care vor mai mult de 8 ii trimite in Peru la piramidele incase!