Întrebare recomandată |

Poti la un cont de economii sa atasezi un card de debit si ocazional sa platesti cu el la comercianti, sa faci cumparaturi online si/sau sa scoti bani din cont?

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Asa functioneaza card-urile.
Fiecare card este atasat unui cont, iar tu ca utilizator poti avea mai multe conturi la acelasi banca.
Cum la majoritatea bancilor transferul intre conturile interne se face gratuit, la fel se intampla cand iti misti banii intre conturile tale (inclusiv cu cel atasat card-ului).
La fel se intampla si daca ai internet banking, cu diferenta ca la se poate lua comision pentru securizarea tranzactiilor.

Daca tot poti avea mai multe conturi cu destinatii diferite, este bine sa ai si cate cont in valutele in care tranzactionezi prin internet, altfel vei putea fi taxat cu comisioane pentru schimb valutar.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu am auzit sa ai card atasat unui cont de economii. Nici nu ar avea rost

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cel mai probabil nu. Motiv: nu are sens, ce vrei tu se face (deja) pe contul curent. Contul de economii satisface alta nevoie si functioneaza altfel. Cel mai bine este oricum sa intrebi la banca unde ai cont curent - cine stie, poate ai vreo surpriza.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Am impresia ca nu
dar
la ING ai online-banking
poti sa iti faci un cont cu un card
dupa care poti SINGUR, de acasa, sa iti faci un cont de economii
si sa transferi (instantaneu, pentru ca nu sta nimeni sa re-verifice tranzactii intre conturile aceluiasi client, si pe gratis) dintr-un cont in altul

chiar asta e o alternativa la paypal, paysafe, etc. din cauza ca pe card tii 10-100lei cat pentru mici plati, iar cand am nevoie de mai mult, transfer, poti face asta si din telefon, iar daca cineva iti fura datele de pe card, poate sa si le bage pana sus unde soarele nu patrunde, din cauza ca poate sa extraga numai maruntis

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează