| LanguageMaster a întrebat:

Contractul de vânzare - cumpărare a unui imobil și promisiunea de vânzare-cumpărare se pot face în aceeași zi?

Răspuns Câştigător
| tzionut a răspuns:

Raspunsul e da. Intrebarea e de ce ai face asta?
Prmisiunea e garantia vanzatorului ca pana la expirarea contractului toate actele vor fi gata iar cumparatorul nu se razgandeste. Promisiunea e si garantia cumparatorului ca pana cand banca nu aproba creditul vanzatorul nu vinde altcuiva respectivul imobil. Daca ai deja banii de ce ai mai face promisiune? Faci direct contract si economisesti onorariul biroului notarial pentru acel act, plus timpul pierdut.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru tzionut):

Vezi ca ai gresit: nu pana la expirarea contractului, ci pana la perfectarea (semnarea) contractului.

| tzionut a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Promisiunile se fac pe o anumita perioada sabilita de ambele parti. Daca perioada expira se poate face o alta promisiune sau nu. Ambele parti decid. De ex la mine eu am dat o suma ca avans. Am stipulat ca daca pana la expirarea termenului stabilit de comun acord contractul nu se semneaza din cauza mea, pierd banii de avans, daca e din cauza vanzatorului, acesta se obliga sa imi restituie dublul inapoi. Daca e din vina bancii vanzatorul restituie banii fara nici un leu in plus.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru tzionut):

Si eu ce am zis? Dor ca in postarea ta s-a strecurat o greseala - nevoit zic eu - "Prmisiunea e garantia vanzatorului ca pana la expirarea contractului toate actele vor fi gata iar cumparatorul nu se razgandeste." Eu spuneam de greseala ca spui "pana la expirarea contractului". Nu pana la expirarea contractului, ci pana la incheierea contractului. Poate ai vrut sa spui de expirarea precontractului. Antecontractul de vânzare-cumpărare a unui imobil, numit și promisiune de vânzare-cumpărare sau precontract, este un act încheiat la notariat în formă autentică prin care proprietarul unui imobil se obligă faţă de o altă persoană să i-l vândă acesteia în viitor.

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Da, se pot face: intai promisiunea, dupa care contractul.
Dar se poate face si contract conditionat, cu clauze (de termen sau altele) incluse.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Promisiunea de vanzare-cumparare se face atunci cand doresti sa cumperi un imobil si din anumite motive nu poti sa inchei contractul. Daca inchei contractul de vanzare-cumparare nu se mai face nici o promisiune, deoarece prin semnarea contractului de vanzare-cumparare ai devenit proprietarul imobilului.

| IonutSiAtat92 a răspuns:

Mai citeste intrebarea odata sa vezi ce ai spus.