| WickeDssick a întrebat:

Sa spunem că am acumulat o sumă semnifică de bani vreo 20mii.
Cum și in ce circumstanțe ii pot investi într-o afacere profitabila? Ce ar trebui sa iau in considerare pentru a nu esua și mai ales, pe ce business ar trebui să ma axez in condițiile in care nu am pregătire in niciun domeniu?
Accept orice păreri cu seriozitate maxima.

Răspuns Câştigător
| johnnny123 a răspuns:

La întrebarea asta nu există un răspuns clar. Dacă ar exista, toată lumea ar deschide afaceri de succes care nu ar da faliment niciodată. După cum vezi însă, afacerile continuă să eșueze.

Pot să-ți spun însă două lucruri:

1) 20 mii (de euro, bănuiesc) nu reprezintă deloc o "sumă semnificativă" atunci când vine vorba despre deschiderea unui business. Atunci când deschizi un business trebuie să ai suficienți bani pentru a acoperi măcar șase luni de cheltuieli. Asta incluzând investiția inițială în echipamente, spațiul, salarii, costuri de producție, etc. Cu 20 de mii abia îți poți permite să deschizi un chioșc cu covrigi.

2) Pentru a avea șanse în business, în primul rând trebuie să cunoști foarte bine domeniul respectiv. De obicei oamenii care-și deschid un business au lucrat în acel domeniu și sunt foarte bine familiarizați cu el. Au conexiuni în domeniu, știu cu cine trebuie să vorbească, știu care este concurența, cunosc cifrele, pot face proiecții de costuri, pot estima venituri și cheltuieli, etc.

În condițiile în care nu ai pregătire în niciun domeniu, ce te face să crezi că ai putea avea succes în business? Un business este ca un puzzle cu 10 000 de piese. Este greu de rezolvat chiar și pentru un om cu vederea perfectă. Ce șanse ar avea un orb?

5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

O afacere este afacere buna daca aduce si profit, in timp util.
Trebuie sa-ti gandesti astfel afacerea incat TOT la ce nu te pricepi trebuie sa angajezi alta persoana, la care trebuie sa platesti lunar salar!
In acest caz, chiar daca nu te pricepi la nimic, trebuie sa-ti angajezi cel putin o persoana, care sa-ti tina evidenta contabila (minim cu sfert de norma, la salar minim pe economie).
Cum si infiintarea unei firme te costa, poti calcula cat timp te vor "tine" banii ce le ai, daca nu ai venituri.

In ceea ce priveste natura "afacerii": daca nu te pricepi la NIMIC, atunci mai bine lasa-te pagubas, decat sa-ti pierzi repede banii.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cumperi marfă de la engros, închiriezi o tarabă în piață și angajezi pe cineva de încredere ca să o vândă.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut. nu sunt in masura de a da sfaturi, dar daca as fi i locul tau, i-as investi pe bursa de valori Bucuresti, in obligatiuni si actiuni din componenta indicelui BET. astfel voi avea niste randamente bune, de 10-15% sa zicem, fara sa imi asum riscuri mari. si in acest timp caut informatii despre ce afacere mi-as dori in viitor, la care sa ma si pricep si sa fie si profitabila.

| ALEXICAmarketing a răspuns:

Riscurile sunt foarte mari.Din 100 de afaceri deschise doar una ramane in picioare dupa 10 ani.
Trebuie sa spionezi concurenta poate si un an.
Daca deschizi ceva fara temele facute inchizi repede afacerea.

| IonutPetre12 a răspuns:

Unde stai?