|

Salut! Am fost ieri la Arad la furnizorul de contracte de munca in straintate numit BeService Work Consulting SRL,

Eu neinformandu-ma pana in momentul de fata am semnat porcariile alea de contracte nu stiam ca sunt tepari.

Mie mi-a parut ceva dubios de cand am intrat acolo interfoane, un bodyguard la usa gen, si femeia cu care am incheiat acest contract stia cum sa te ia cand aveai intrebari la care nu gasea un raspuns convingator avea un joc psihologic bine pus la punct. In fine am semnat un contract pe care nu scrie nici denumirea angajatorului strain doar TIERPFLEGEHOME care este tot o firma mai veche de a lor am inteles pe internet.

Deci sunt niste esroci cu acte in regula pentru ca am inteles ca nu ITM nu le poate face mare lucru decat biste sanctiuni.

Intrebarea mea este daca mai pot recupera acesti bani? Si plus ca am pierdut mai mult cu banii de drum ca sunt din Oltenia.

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Faci copii xerox dupa rahaturile de hartii ce ai semnat si incerci sa faci rost de numerele lor de telefon. Apoi te duci in orasul tau si pintre prietenii tai, cunostinte, rude, etc. incerci sa ai o legatura cu cineva de la Camera de Comert si Industrie din orasul tau unde se inregistreza firmele ca activitate si sa te ajute sa faci rost de datele firmei cum ar fi numele patronilor, codul fiscal, adresa lor de domiciliu, etc. Apoi ca sa ai dovezi ca sunt escroci si ca iau bani ilegal impreuna cu un prieten de al tau faceti o scrisoare pe care o trimiteti pe adresa firmei aceea si in scrisoare spuneti ca sunteti interesata sa va gaseasca un loc de munca si ca doriti sa stiti cum se procedeaza, cat v-a costa si cereti sa va trimita actele prin posta, formulare, etc. si le promiteti ca le trimiteti inapoi semnate si sa va dea contul sau sa va spuna cum sa le trimiteti banii.Ganditi o scrisoare smechera si scurta la obiect, nu puneti in scrisoare nici un nr. de telefon, doar o adresa postala.Scrisoarea o trimiteti cu posta romana recomandata si cu confirmare de primire. Daca musca nada sa trimita raspuns cu formularele in alb si sa dea date unde sa trimiteti banii = i-ati agatat. Apoi tot un alt prieten de al tau sa faca o alta scrisoare in care sa spuna cam acelasi lucru, spunandu-le ca ei sunt un grup de 7 oameni care au lucrat in constructii ca echipa si ca cautati loc de munca in tari europene.Trimiteti la fel numai ca aici puneti un nr, de telefon mobil ce ei nu al stiu, si cand or sa v-a sune sa fiti mereu pregatita pe telefon sa inregistrati convorbirea.Adresele celor 2 scrisori ale dumneavoastra sa fie diferite, vorbiti cu prietenii dumneavoastra ca sa vina raspunsul pe adresa lor. Apoi asteptati sa vedeti daca va raspund nu mai mult de 1 luna. Apoi cu ce date aveti stranse, faceti reclamatie la politia locala, reclamatie la Protectia Consumatorului, la ITM, in orasul unde locuiti si aceleasi tip de reclamatii le trimiteti si la Bucuresti la serviciul interpol, la ITM, etc.Tot ce trimiteti ca scrisoare sa fie trimis cu posta romana recomandat cu confirmare de primire, in aceste scrisori sa precizati telefonul dumneavoastra personal si adresa postala de acasa.Cineva se v-a sesiza, va v-a raspunde si v-a incepe o ancheta impotriva acestor gen de escroci.In acest timp cautati un avocat, jurist pintre rudele prietenii dumneavoastra si discutati aceasta problema si cereti un sfat referitor sa le deschideti proces si sa le faceti plangere la Procuratura.Asa se face si daca aveti si date de pe net, adrese site, email sunt bune si acelea.Un avocat - jurist va poate da si alte detalii cum se poate lupta impotriva acestor gen de excroci.

10 răspunsuri:
| a răspuns:

Bine ca nu ti-ai semnat contractul au de munca in voluntariat sau de condamnare la moarte.

| explică (pentru Bula):

Te crezi amuzant bă?

| a răspuns (pentru alexdun23):

Ba, cum pixul poti semna niste contracte fara sa cunosti ce contin si cu cine ai de a face?

Tu, viitor angajat, nu trebuie sa platesti NIMIC!
Daca ti se cer bani inainte, atunci e teapa clara!

Cand o firma cauta forta de munca prin agentii, atunci suporta si cheltuielile lor si plateste si agentiei de recrutare.

Daca TU cauti loc de munca in strainatate, atunci se incheie un CONTRACT DE COMISION, in care te obligi sa achiti o suma /procentaj din salarul pe care-l vei lua.

| a răspuns:

Nu am inteles o iota!
Ce bani ai pierdut?
Ce ai cumparat sau platit cu ei?
Despre ce sanctiuni vorbesti?

| a răspuns (pentru Ioneasca1001):

Ei, draga, am vazut ca nu mai locuiesti in tara. Nu stii multe.
Firmele tepare, iau "comision" (destul de gras), de pentru intermedierea unui loc de munca. Unele, iau chiar si "bani de cazare" pana la primul salar. Fiecare inventeaza ceva ca sa ia cat mai multi bani de la oamenii disperati ce cauta un loc de munca in strainatate. Fac cu ei un "contract" care nu are nici o valoare juridica. Dar oamenii, cad in plasa. Cum spuneam, din disperare.

| a răspuns (pentru Demidol):

Ce nu inteleg eu, de ce nu ai citit contractul, inainte sa-l semnezi?
Daca nu-ti conveneau conditiile lor, de ce ai semnat?
Scuza-ma, dar asta nu-i disperare, asta-i prostie!
Acum ce faci, platesti si nici de munca nu ai, asa-i?

| a răspuns (pentru Ioneasca1001):

Conditiile sunt foarte bune (nu eu sunt patitul, intelegi). Numai ca, descoperi intre timp ca firma a dat faliment, sau da vina pe angajator care "nu mai are locuri", sau tot felul de alte motive.

| a răspuns:

Cum sa nu, faci plangere la politie, si chemi si televiziunea, incearca sa mai gasesti si alti oameni tepuiti de ei.

| a răspuns:

Vestea putin proasta rezultata din logica simpla e ca daca aia au interfon, bodyguard si personal cu pregatire psihologica inalta, atunci e clar ca sunt pregatiti si pentru toate demersurile pe care o sa le faci tu, eventual au cumparat si politia ca sa isi faca treaba dar cat mai incet cu putinta, asa ca o sa traga mata de coada 1-2 ani pana cand firma o sa isi ia catrafusele si o sa se mute in alt oras cu un cu totul al nume, stralucitori si "nevinovati"

asa ca fa ce poti: politie, plangere penala, sa nu uiti de numar de inregistrare, avocat, nu costa cinestiece o consultatie, ce ti-au mai spus si altii aici, etc.

insa mai ales fa si ce el mai greu, impacate cu tine insuti si repeta-ti ca data viitoare nu te mai lasi pacalit... c'est la vie!

| a răspuns:

Reclamatie la Politie, cu copie dupa toate actele. Banii de drum, nu ii vei recupera. Dar macar ce ai dat la firma. Nu sunt sanse 100% dar ai sanse si merita sa incerci.