| Andrei10023 a întrebat:

Salut, am si eu o mica întrebare, ce merita pentru o afacere in 2021 un Salon de înfrumusețare (Cosmetica, coafor, frizerie, etc) sau un barber shop?

8 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Depinde de banii pe care îi ai, nu se pot face afaceri fara bani, spune ne ce sumă ai si se vor gasi specialisti sa te indrume, ia in calcul spatiul unde vei deschide salon chiria pe spatiu te ruineaza, impozite salarii angajati aparatură pentru salon, si nu in ultimul rind zona unde deschizi salonul, sa fie trafic lume multa sa ai clienti, si preturile tarifele pe care le i ei pentru tuns, coafat bărbierit, daca ai preturi bune ai si clienti daca ai preturi mari nu vei avea clienti deoarece oamenii nu au bani nu ajung pensiile salariile sa mergi la coafor, femeiile prefera sa se vopseasca acasa cu vopsea luata din Carrefour sau Cora, care este mult mai ieftina decat la coafor unde te taxeaza si pentru vopsea si mina de lucru si apa calda ca o spala pe cap pe clientă, si o "usureaza" de vreo 200 lei dintr un foc daca nu mai mult. Trebuie sa ai preturi accesibile 15 lei tuns barbatii asa au multe saloane de cartier si au clienti.

| Andrei10023 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Salut,Multumesc pentru răspuns
Suma pe care vreau s o investesc este intre 10000-15000€ Intr un Salon de înfrumusețare sau barber shop si in acestea un tuns sare de 35 de lei.
Daca mai Poti sa mi spui ceva astept răspunsul tau.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Andrei10023):

Salut! Unde ai vrea sa deschizi salonul in Bucuresti? Deci trebuie sa te gîndesti sa il deschizi intr o zona unde circulă oameni cu bani, exclus pensionari cei in varstă nu i si permit din 800 sau mai putin cit le da pensie sa se tunda la tine cu 50 lei, exclus, zone precum Dorobanti calea victoriei acolo se învîrt oamenii de afaceri ăia au bani si i si permit sa se tunda la tine sau sa si trimita nevasta la coafor ca au bani destui, dar si acestia nu o sa vina zilnic, tie i ti trebuie sa ai clienti in fiecare zi si asta o sa poti avea daca ai preturi mai mici, ca la 35 lei sau peste 35 lei un tuns nu i si permit multi, am vazut frizerie de cartier e plin de clienti si cliente 15 lei tuns barbati si femei, sunt pensionare care se tund scurt ca nu au bani de coafor si de vopsit, in Romania majoritatea banilor se duc pe mincare sa scumpit mult, si pe facturi, pe oameni îi gasesti mereu in piață nu la frizer nu la coafor, in piata in farmacie in spital, sunte m un popor bolnav si flămînd.

| Andrei10023 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Salut,da in Bucuresti intr o Zona..si probabil te intrebi de am ales acesta afacere? Din ce stiu sunt cateva saloane "bune" cred ca vreo 3 sau 4 cu clientela zilnică si am zis ca de ce nu

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Andrei10023):

Mult succes

| Jassmina a răspuns:

Depinde de locatia ta!
Daca esti intr-un oras mare si ai vad, fiindca ai locatie in centru, merita orice, coafor, salon de infrumusetare si chiar frizerie.
Dar daca esti intr-un oras mic, sau la comuna ori sat, probabil ca este suficient doar o mica frizerie.
Totul tine de locatia unde ai spatiul inchiriat, de cat de multi bani ai sa investesti si de vadul cu clientela.
In orice caz, in primul an sau primii 2 ani, astepata-te sa-ti recuperezi banii din investitie, adica sa nu scoti nici un profit, ca asa este in orice afacerea, cand incepi.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da, merită.