| BogdanM275 a întrebat:

Salut, aș vrea sa știu daca merita sa minez criptomonede (cum ar fi bitcoin) și mai important, aș vrea sa știu cum trebuie sa minez de ce program am nevoie, componente, etc.

7 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ți-a răspuns gabicoo.

| GabiDumitrescu a răspuns:

O idee foarte buna! Daca am fi in 2015. Acum nu ai ce face, sincer. Cel mai practic iei vreo 2000 EUR si ii investesti in monede care abia sunt la inceput si se tranzactioneaza cu citiva centi/unitate in momentul actual. Se asteapta un boom in vreo 10 luni maxim.

| Bizon95 a răspuns:

NU prea merita...
ar trebui sa investesti in aparate de minarit, care costa de ustura si iti scoti banii foarte greu, deci ar trebui sa ai cel putin 2mii de eu investitia

https://www.buybitcoinworldwide.com/mining/hardware/

iar daca vrei sa minezi de pe calculator, atunci 1. produci caldura (nu mai e vara, dar... totusi), si 2. consumi mult mai mult curent decat o masina de minarit iar pretul placii video capabila sa minareasca e la fel cu al unei masini de minarit

iar daca deja ai bani, poti sa faci bani direct din cumparare/vanzare de bitconz, de ex. acum 6 luni un bitcoinz era 3000$ acum cateva saptamani a sarit uneori chiar de 12500$, deci faceai un profit semnificativ daca aveai ce investi

| Ineys a răspuns:

De minat merita doar daca esti bogat, ca stii vorba aia, banu la ban trage. Iti trebuie computere foarte puternice si multe, placi video de mii de dolari, etc.

Cu o ragalie de 1080 nu faci cine stie ce bitcoin.

Alta solutie ar mai fi sa cumperir niste bitcoin si sa speri ca isi mareste valoarea peste cativa ani ( desi eu personala ma indoiesc ca vei da lovitura ). Cunosc totusi o persoana care facuse 1000 de euro in plus cu treaba asta.

| gabicoo a răspuns:

Dacă o faci de acasă scoți mai puțin decât dai pe curent!
Și nu o poți face cu un PC obișnuit. Ai nevoie de componente destul de scumpe.
Nu merită! Așa că las-o moartă!

| Zaygon a răspuns:

Nu se mai mineaza cu PC-ul si placi video. Cine mineaza foloseste ASIC-uri dar in momentul de fata nu merita. Cum zicea cineva mai sus, mai bine cumperi si speri ca va creste.
Btw: inainte sa te bagi in afaceri cu cripto sa iti asumi ca poti pierde banii aia(adica, daca ai 10.000$ si vrei sa investesti 1000$, ai castigat/pierdut asta e, nu iti afecteaza viata de zi cu zi).

| Speranta12 a răspuns:

Nu merita. E o cheltuiala prea mare in aparatura.