| CojocaruAndreibUA7 a întrebat:

Salut.
Cineva a efectuat plati online cu cardul meu.
Exista o metoda sa aflu cine sau din ce loc a efectuat acele plati?
Pot suna la banca sa aflu ceva?
Este o suma de peste 8, 500 lei si astept un raspuns... nu pot suna la ora asta la banca dar daca pot rezolva o sa sun maine de dimineata

9 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Mergi la banca sau suna la ei de urgenta si cere blocarea cardului!
Bancile au in general program non stop, mai ales pentru fraude.
Cere investigarea cheltuielilor si banca iti va da banii inapoi

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Banca nu poate vedea cine a mânuit cardul tău sau datele lui. Nici locul nu îl poți afla. Iar dacă îl afli nu ai cum să găsești făptașul. Dar cine a făcut asta mai poate face asta în continuare în orice moment. Fiecare bancă are un telefon pentru serviciul carduri disponibil 24 de ore. El este scris pe spatele cardului. Suni acolo și blochezi cardul. Poți face asta imediat.

| Vântulalb a răspuns (pentru sadrian46):

Total gresit!
Inteleg ca fiind mai in varsta, sunteti depasit de tehnica. Banca vede tot ce este legat de un card. Si nu numai.
- In cazul platii la un magazin, vede care magazin, data, ora, valoarea.
- In cazul platii on-line, se vede IP-ul calculatorului. Deci, si proprietarul. Nu poate sti daca o alta persoana a folosit acel calculator, dar proprietarul raspunde.
- In cazul ridicarii de numerar, e si mai exact. Se stie bancomatul de unde s-a scos (fiecare are un numar de identificare), ora, suma ba chiar si figura celui ce l-a folosit. Pentru ca toate bancomatele au camere de supraveghere proprii, din fata. Unele nu sunt vazute din strada, dar exista.
Ca fapt divers si amuzant, o patanie de a mea de la inceput: imi vine extrasul de cont si vad ca am scos o suma grasa din... Cluj. In aceeasi zi scosesem si de la mine din oras cu o ora inainte. Da, am ridicat bani de doua ori dar nu din Cluj.
Am sunat la Banca sa ma lamuresc. Iar ei, imi raspund: ati scos suma de... (aia mare) de la bancomatul de pe strada "X" (la mine in oras). Si de ce apare Cluj? Pentru ca bancomatul este proprietatea... si au urmat explicatiile.

| Wr3nch a răspuns:

Cam de greu de aflat cine si de unde. E nevoie de reclamatie la politie, si daca autorul nu e din Romania nu prea pot ajunge la el. Ce banca e? La bt [pto sina si acum.

| zilog a răspuns (pentru Wr3nch):

Ușurel că miliția mai întâi trebuie să învețe să folosescă un calculator pe care să îl apese cu două degete căutând tastele pe tastatură
Am fost să îmi iau cazier și pe cuvântul meu de onoare era o tanti cu niște unghii de mari rău de tot care tasta o dată la 15 secunde câte o literă pe care o căuta pe tastatură împrealabil.

| zilog a răspuns:

Exista servicii non-sotp la toate băncile! sună acum poate îl șî prinde!

| Sonia822 a răspuns:

Poti bloca cardul, suni la un nr la ei la robot, sa nu cheltuie si mai mult. Urgent.
Apoi:
1. Ceri banii bancii. Faci cerere, sa-ti dea nr de inregistrare. Important e sa ti-i restituie.
2. Daca chiar vrei sa afli, iti poate spune si banca de unde, dar important e sa-i recuperezi. Poti face sesizare la Politie, si ei de acolo te pot indruma pe mai departe. Poate e vreun departament d-asta de crima organizata.
3. Vezi ce s-a intamplat cu cardul. Stia cineva parola? Ti l-a furat si adus inapoi dupa ce a luat datele? A fost furat si ai vazut pe extras? Sunt si site-uri nesecurizate, care chiar incurajeaza asa ceva. De exemplu, Zarawinking Cei mai multi hoti de acolo isi iau hainewinking Pt ca se poate

| Sonia822 a răspuns:

Banca poate sa iti spuna detaliile tranzactiei, dar si de unde s-a efectuat plata. Nu poate sa-ti spuna persoana. Daca chiar vrei sa afli, trebuie mers mai departe. Se poate afla IP-ul cumva.

| Vântulalb a răspuns:

Nici nu am citit tot pentru ca deja am vazut cateva raspunsuri eronate.
Te duci la Banca ta cu CI in mana (sa dovedesti ca e contul tau) si reclami tranzactia. Ei pot vedea unde s-a facut plata. Fiind on-line si nu la un bancomat, e usor de aflat. In momentul in care ai date suficiente, daca Banca nu poate anula tranzactia, faci reclamatie la politie. Dar s-ar putea sa rezolvi la Banca. Personal, nu prin telefon.