|

Salut! Cum sta treaba cu Contul de Economii si Depozitul la Termen? Care este mai avantajos si de ce? Trebuie sa ai un venit stabil sau poti sa depui cat doresti? Ofer funda pentru informatii.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Depozitul la termen nu numai ca are dobanda mai mare dar are si dezavantaje: nu poti sa-l desfinezi cand vrei sau sa iei din el cand vrei ca pierzi dobanda. Contul de economii are dobanda mai mica dar poate fi modificat orcand (prin scadere sau adaugire). Contul de economii il poti folosi ca sa depui lunar o suma si apoi cand ai strans ceva consistent, iei banii si-i depui in intr-un depozit la termen care are o dobanda mai mare cu cat ii tii mai mult. Exemplu banca TBI pe 36 luni are 4, 40% dobanda din care se vor scade 10% din suma totala incasata (banii datorati statului). Pe o luna are abia 2% dobanda. Trebuie sa retiica dobanda de 2% este pe an si daca ai 1000 lei ai avea 20 lei pe o luna dar nu este asa. Ai 20 lei pe an si impartit la 12 iti da 1, 66(periodic) lei. Din asta iti iau 10% si ramai cu 1, 5 lei dobanda pe o luna.

| a răspuns:

La depozitul la termen ai dobanda mult mai mare. Spre exemplu la un depozit de 10.000 lei pe 3 ani, ai dobanda intre 2-3%.

| a răspuns (pentru Frank51):

... iar inflatia va deprecia suma aia cu cel putin 7-8%. Bine, la directia in care ne miscam acum, probabil discutam de cel putin 15-20%.

| a răspuns:

Cred ca ti s-a raspuns la intrebare. As mai adauga ca poti sa incepi sa te educi financiar caci sunt optiuni si mai bune. Depinde de ce vrei, de profilul tau, de perioada etc