| Ingognito a întrebat:

Salut merita sa investesti in dividende? A investit cineva de aici in ele? Ai nevoie de bani multi pentru a reusi ceva? Ma gandeam sa pun cate 500 lei in fiecare luna la ceva gen actiuni dar am auzit de la uni cica sa pun pe dividende. Ce este mai sigur dividende sau actiunii sau in ce recomandati sa investesc banii?

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Se pre ca aceia ce ti-au spus de dividende nu prea au habar despre ce este vorbe.
Dividendele se acorda actionarilor (detinatorii de actiuni la o firma) doar daca firma face profit si hotaraste plata unei parti din profitul net catre actionari.
Asa fiind investitia se face in actiuni cu speranta ca firma va face un profit cat mai mare si atunci dividendele repartizate actionarilor vor fi mai mari.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Dividendele reprezintă profitul platit de companie celor care dețin acțiuni. Deci în final tu trebuie sa investești în acțiuni ale companiilor care plătesc dividende. Nu e vorba de cumpărat acțiuni sau dividente. Eu vorba de acțiuni care plătesc dividente. Sa nu ai impresia la la 500lei investiți vei primi dividente semnificative... Câțiva bani pe an probabil.

| Wr3nch a răspuns:

Trebuie investit foarte mult. Am un prieten care a bagat 7000 de lei intr-un fond cu actiuni de la firme de top, si primeste 10 lei pe luna.

| nukeyly a răspuns:

Cand ai de pus de la 100.000 euro in diverse dividende poate vezi ceva, dar daca cineva are 7000 ron adica nimic, de test, poate face ''flip-over'' cu diverse scoti profit frumos in cateva zile. Cumperi aranjezi repari vinzi.

La ce dobanzi jegoase au bancile, 7000 lei la ei sunt praf in ochi, rulati in alta parte.

| Ingognito explică (pentru nukeyly):

Pai ce zici sa fac ca nu am un salariu wow dar pot pune lunar 500 lei in ceva dar nu stiu in ce, nu zic sa scot 1000 de euro pe zi sau din astea dar zic sa fie ceva sigur si daca tot strang acolo cate 500 in fiecare luna daca ajung sa scot macar un salariu pe luna dupa un an doi ar fi chiar ok

| nukeyly a răspuns (pentru Ingognito):

500 e un inceput, cauta in piata vezi cererea si fa flip-over, cu asta am facut pe o linie separata ''ceva'' banuti.

| suntserios a răspuns (pentru Ingognito):

Nu asa functioneaza realitatea.
sa investesti 6000 lei si dupa 1 an sa scoti mii de lei.

vrei sa investesti in ceva sigur, investeste intr-un fond de investitii unde poti scoate pana la 10% pe an daca ai noroc

| mysha1 a răspuns:

La suma asta si la cum se prezinta piata in momentul de fata eu zic sa nu te complici. Practic cum a mentionat si alte persoane ca sa castigi din dividende trebuie sa investesti intr-o companie care ofera aceste dividente. Problema apare in momentul in care vrei sa-ti alegi compania in care sa investesti avand in vedere ca tu ai 0 cunostinte in domeniu. Eu zic ca daca tot ai chef sa investesti la bursa mergi pe crva mai sigur gen un fond de investitii gen s&p 500 si in timp sa profiti din dobanda compusa. Acum ai si discount de vreo 20%

| xval a răspuns:

Pana sa cheltuiesti banii tai proprii pe investitii de-astea, intai citeste articole pe google cat mai multe despre investitii.
Ce sunt investitiile, cum functioneaza companiile, finantele unei companii, cum este condusa o companie, despre capitalul companiilor care este impartit in actiuni, ce sunt alea dividende, cum pot investi in ele, ce e ala un broker de investitii, cum sa economisesc, ce procent din economii sa investesc, ce alternative de investitii am, ce riscuri in investitii sunt.

Pana afli toate informatiile astea, ajuta mai mult doar sa pui bani deoparte lunar. Asta ajuta mai mult la inceput. Si un dobanda unui depozit e mai buna la inceput decat sa arunci banii pe fereastra in investitii despre care nu stii. Macar, cu banii adunati in depozit ramai dupa o perioada de timp.