|

Salut,sunt elev in clasa a 9-a si vreau sa aleg intre medicina si IT.Prima varianta o voi alege daca gasesc specialitatea pe plac.Si anume:sa fie platit bine si sa nu aiba de a face cu traumele, operatiile sau ceva de genul.Am hemophobia,de asta si nu-mi plac aceste chestii. Puteti va rog sa-mi recomandati niste specialitati dupa aceste doua criterii? Iar daca nu, ce mi-ati sfatui, in privinta viitoarei profesii?

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Niște foști colegi de liceu au făcut medicina. În primul an au făcut disecție pe un cadavru care a stat cam multicel, era semiputred. Toți studenții au asistat, indiferent de ce specializare urmau sa facă. Dacă tu sa întors stomacul pe dos la ceea ce tocmai ai citit, atunci medicina nu e de tine. Alte profesii bune și sigure: It si Arhitectura.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Dacă ești hemofob atunci e clar că nu ai ce căuta la medicină.
Alegeți altă facultate care să nu te lase traumat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Si eu confirm, chiar daca faci psihiatrie, in care nu ai nici o tangenta OARECARE cu a atinge fizic un pacient... vreodata
la scoala de medicina tot faci practica pe cadavre

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ambele domeniu sunt de viitor si platite destul de bine.

Daca esti hemophob, asta nu inseamna ca nu poti face medicina. Exista n specialitati pe care le poti avea dupa facultate care sunt clinice.

Si nu se stie niciodata cum scapi de aceasta fobie si cum te călesti de ea.

Am avit si eu problema aceasta. Cand mergeam la analize, vedeam asistentele cum luau sange de la oameni si nu ma mai puteam tine pe picioare pe urma. Dar mi-am impus pe urma sa scap de fobia asta si am scapat.

Cat despre IT... daca te vezi stand toata viata in fata unui calculator, bafta.

Eu personal vad o satisfactie mai mare in a ajut un om, decat a coda un program.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

It clar, medicina nu e de tine

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează