|

Salut... sunt in Spania și de când eram în România tot aveam un gând... să-mi fac firmă de mobila, am lucrat în mobilă aproape 3 ani și știu tot, dar aici intervine problema, îmi trebuie vreo 3 oameni dar tineri că cu mai mulți n-am ce face și de ăștia nu găsești, ce să fac cu ăștia bătrâni? Aia e singura problema, cu cine sa lucrez? Ceva idei? Sfaturi?

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu vreau sa te descurajez, dar concurenta este destul de mare. Gasesti peste tot mobila. Daca faci mobila trebuie sa fie ceva diferit de ceea ce gasesti pe piata, si in acelasi timp sa stii carei clase sociale te adresezi.
Oamenii isi schimba mai des usile decat mobila; asa ca cel mai bine ti-ai deschide un atelier de usi.

| explică (pentru anonimg):

Termopane? Din lemn stratificat sau plastic?

| a răspuns (pentru Valyasdfg):

Nu mă gândisem la termopane; dar este o idee buna.
Acum contează cărei clase sociale le vinzi: celor mai înstăriți (lemn stratificat) sau celor mai modești (termopan).
Nu angajații ar fi problema (dacă sunt mulțumiți de salariu vor lucra cu tragere de inimă); ci cu vânzarea, ca să ai cui să vinzi produsele.
Trebuie să cercetezi piața și să vezi ce nevoi au oamenii din zona respectivă în domeniul pe care îl poți practica tu.
În zonele rurale se practică mult târgurile. Vezi zilele în care se țin astfel de târguri și îți cauți și tu o masă, un loc neocupat de nimeni unde să îți expui câteva produse. Pentru cei interesați iei un avans mai înainte și te apuci de lucru. Pui anunț și pe net (olx și altele). Și faci totul la comanda. Faci poze cu produsele lucrate și le pui pe un videoclip pe YouTube. Îți faci niște pliante (flyere) și le împarți la toți care trec pe lângă expoziția ta cu vanzare din târg.
La țară se caută uși care au pragul de jos (fie că sunt din lemn, fie că sunt din termopan). Îi convingi să aleagă din lemn spunandu-le că nu mai trage soba, și că termopan să fie doar geamul.
Orice ai face trebuie să cauți nevoile oamenilor din zona respectivă.

| a răspuns:

Ideea este foarte buna. Cred ca in industria mobilei poti face profit frumos daca stii cum sa obtii avantaje competitive. De asemenea, Romania are un avantaj comparativ fata de celelalte tari ale UE datorita lemnului ieftin si de calitate.
Deci exportul trebuie sa fie o tinta inca de la inceput.

Despre ce oras vorbim?