| afacereanul1 a întrebat:

Salut TPU! Am și eu o întrebare, dețin un SRL și vreau să aduc pe stoc niște produse care conțin nicotina, trebuie să plătesc în jur de 0, 8 lei per ml de nicotină, știți vreo metodă prin care nu trebuie să plătesc accize? Sau alte metode prin care pot reduce costurile și taxele din firma? De exemplu dacă imi pun angajat trebuie sa platesc 4100 lei in momentul de fata, exista vreo metoda in care in cartea de munca pot trece 2 ore si angajatul sa lucreze mai mult pe mai multi bani? Multumesc pentru timpul si raspunsurile acordate

4 răspunsuri:
| Konstantinos99 a răspuns:

Acciza e o taxa pe care o platesti indiferent de statut, e o taxa suplimentara inevitabila. Poti avea un angajat pe norma de 4 ore dar daca te uiti in legislatie va trabuii sa platesti dariile la nivelul de nrma intreaga adica un beneficiu il reprezinta un impozit de 100 de lei mai mic +300 de lei mai putin cin cas si cass deci o diferenta aporximativa de 400 lei si asta depinde si de angajat
Excepții de la suprataxarea muncii part-time:
Conform Codului Fiscal, nu se aplică suprataxarea muncii part-time în următoarele situații:

Elevi și studenți cu vârsta până la 26 de ani înscriși într-o formă de școlarizare;
Ucenici cu vârsta de până la 18 ani;
Părinți naturali, adoptivi sau tutorii legali ai cel puțin doi copii în întreținere;
Persoane cu dizabilități sau alte categorii recunoscute legal care pot lucra sub 8 ore/zi;
Pensionari pentru limită de vârstă din sistemul public de pensii (excepție: cei cu pensii speciale);
Salariați cu mai multe contracte individuale de muncă, ale căror venituri cumulate depășesc salariul minim brut pe țară.
Daca esti in categoriile de mai sus diferenta este mare dar te avantajeaza aceasta strategia in a pltii 1% din cifra de afaceri impozitul(impozit pe venit) si nu impozit de 16% din profit. Acciza din ce stiu eu ramane aceeasi indiferent de existenta salariala a firmei

| Solane a răspuns:

"in cartea de munca pot trece 2 ore si angajatul sa lucreze mai mult pe mai multi bani"
Si astia sunt cei care se plang ca au salarul mic? Daca accepta, isi fura singur caciula. Ca la pensie va avea 1/4 vechime si procent de pensie dupa contributie.

| Pacientul0 a răspuns:

Salut! Accizele la nicotină sunt obligatorii, nu poți să le eviți legal. La angajați, trebuie să treci orele reale, altfel riști amenzi. Poți încerca program flexibil sau part-time să reduci costurile.

| Batmanel a răspuns:

Raspunsul pentru intrebare, e ca si in gluma aia "The secret ingredient is crime".