| t030r a întrebat:

Salut TPU. Am terminat liceul anul trecut si mi-am facut card de debit la BCR. Nu sunt angajat, mai lucrez cu ziua unde gasesc si imi mai dau bani parintii. Eu am economisit pana la cateva mii de lei si i-am depus pe card la BCR. Intrebarea e ca acei bani imi pot fi blocati cumva de la anaf ca am vazut ca de la 1 iulie se fac controale? De ex daca BCR sau anaf ma intreaba de acei bani cum pot dovedi ca sunt bani legali? Am actualizat din George datele personale dar la intrebarea de unde am veniturile nu prea am stiut ce sa aleg asa ca am ales : alocatii, ajutoare, etc e in regula?

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Suma din contul bancar poate fi poprita doar pentru datorii, daca s-a inceput executarea silita. Daca este o suma ca a ta nu cred ca ANAF se va interesa de unde o ai si este in regula ce ai spus in legatura cu provenienta banilor.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Scrii așa. Economii din donații familiale, venituri sezoniere.
Controale nu se vor face la conturile bancare, căci sunt cazuri ca ale tale cu milioanele. Se vo face la sume mari de bani, ca să aibă de scoate și ei ceva substanțial. Băncile au obligația legală să raporteze tranzacțiile mari, ca să se combată spălarea banilor, nu sumele tale mici. Iar accesul la un cont bancar presupune o procedură legală, nu poate intra nici ANAF în mod simplu.

| mihai69 a răspuns:

Stai cool, nu după unii ca tine umblă Fiscul.

| haileewatson a răspuns:

Da, e ok ce ai ales, practic aia sunt bani de la familie, donatii, economii, ajutoare. Stai chill ca nu te intreaba nimeni nimic de cativa mii de lei.

| RaduRobertRO a răspuns:

Legea e clara, provenienta banilor conteaza, nu se declara banii care sunt cadou de la parinti. Mai ales pana implnesti 26 de ani stai linistit, nu faci afaxceri ca sa ai bani, deci esti in regula. Plus ca pana la 50.000 de lei anual nu se uita nimeni sa te ia la puricat.

| t030r explică:

Dar daca depasesc 10 000 lei?