| Andrei007007 a întrebat:

Salut TPU. Din curiozitate intreb si in necunostinta de cauza pentru ca tot vad pe la televizor despre un scenariu in care statul roman nu mai poate plati pensiile si salariile, stie cineva ce se intampla in acest caz? Intra statul in faliment sau ce se intampla mai exact? As dori daca se poate ceva mai detaliat de la cineva care chiar cunoaste legea si are idee la ce m-am referit. Multumesc.

4 răspunsuri:
| Simpatik a răspuns:

Corect ar fi daca pensiile si salariile sa nu se mai poata da, nici politicienii sa numai primesca "salarii" asa mi se pare corect.
Dar mai mult ca sigur ca si pana acum sunt stiri false pentru a se ascunde alte chestii politice, alte porcarii, nu uita ca si emisiunile tv si jurnalistii ba si anumite posturi tv sunt detinute sau cumparate de clasa politica!

| Andrei007007 explică (pentru Simpatik):

Da, asa este, eu doar ma tot intrebam ce s-ar intampla daca. Oricum, magistratii etc. o sa primeasca tot timpul salariile la timp, indiferent ca e tara in colaps financiar pentru ca ei controleaza totul.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu te mai uita la televizor, numai stiri proaste au, mai bine citeste ceva o carte bună sau uita te la un film, ca degeaba te încarci cu energie negativa ca vezi tot felul de stiri ca statul nu plăteste pensii salarii etc, deunde sa mai plăteasca daca toti din parlment fură si au furat 30 de ani deunde.

| RaduRobertRO a răspuns:

Daca statul nu mai poate plati pensiile, se vor da [ retroactiv sau nu ] cand va putea. Se numeste incapacitate de plata, au mai fost cazuri in istoria altor state. In schimb palat acu intarziere poate sa apara si fara a intra in incapacitate de plata.