| yAdrian a întrebat:


Mai am 3 luni si implinesc 18 ani si as vrea sa imi infiintez o firma. As vre sa stiu care sunt toate procedurile care trebuie urmate pentru infiintarea ei. Ce trebuie sa fac? Unde sa ma adresez? Imi trebuie BAC-ul? ( pentru ca nu am cum sa am diploma de BAC, la anul il dau, sunt elev in clasa a XI-a acum )
Domeniul de activitate il voi stabili in aceste 3 luni.
Aveti ceva idei pentru un oras slabut din punct de vedere economic?
Va rog, cer si ofer maxima seriozitate!
NU vreau sa cer ajutorul parintilor! De accea adresez aceasta intrebare aici!
Fara raspunsuri care nu isi au rostul, gen: " intreaba-ti parintii / parintii tai stiu mai bine / etc. "
Dau mare funda si tot respectul cu multumirile de rigoare, celui mai explicit raspuns!
Multumesc!

12 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Dupa ce implinesti 18 ani mergi la Oficiul Registrului Comertului din judetul tau si faci rezervarea denumirii firmei, este primul pas. Aici afli toate informatiile de care ai nevoie si iti pot face actele pentru constituirea firmei.

| Liviu a răspuns:

Pustiulica,te superi nu te superi... Tie 'frica' sa iti intrebi parinti pentru ca o sa iti zica ce iti zic si eu.In tara asta 'suntem muritori de foame' de unde atatia bani? Ai fumuri in cap cum aveam toti la 18 ani... Cum credeam ca lumea e a noastra. DIferenta e daca cineva iti da un 'ghiont' cu cotu sa te trezesti la realitate.Firma? Te vezi patron fara diploma de bac? Alti stau cu facultate acasa, sau muncesc pe 6 7 milioane in MANA.Trezirea,poate sa ai parinti cu bani sa reusesti(Si asa greu)Fii serios,lasa visurile, Daca era asa usor toti aveam firme, toti eram pe picior mare happy Eu stiu o vorba, daca nu te doare capu de ce sa te legi la cap? Nu realizezi inca ca in secolu asta in Romania trebuie sa calci pe cadavre sa reusesti ceva? Daca tu ai cunostinte, patronu il ia pe nepotu' care e vai steaua lui si pe tine te da afara.Foarte greu sa reusesit pe cont propriu, acum e pe relatii, pile si etc. Daca cu chiu cu vai reusesti sa faci ce vrei tu, vei fi mancat de rechini pe piata happy Vei fi un mic pestisor de acvariu printre priania sau mai rau printre rechini.Eu iti dau un sfat prietenesc, eu iti zic adevarul, nu ce vrei sa auzi happyPoti sa imi dai report, insa e alegerea ta. Daca intelegi ceva din acest mesaj e ok. Daca nu, mult noroc cu firma happy

| Clujean25 a răspuns (pentru Liviu):

Liviu, oricine poate reuși pe cont propriu dacă e bun în ceea ce face, indiferent dacă are diplome sau nu. Îți înțeleg mentalitatea din moment ce folosești "visurile" în loc de visele, dar asta nu înseamnă că toți sunt incapabili și nu pot reuși pe cont propriu! Baftă!

| Liviu a răspuns (pentru Clujean25):

Conteaza cum ma exprim? Iam transmis un mesaj, omule are 18 ani, nu a terminat inca un liceu, alti stau cu facultate acasa.In ziua de azi daca esti trecut de varsta de 20 de ani stii ce vorbesc.Stii cat de greu e cu un loc de munca.Stii ca totu e pe pile 80% din cazuri.Care ar fi acele sanse ca el fara experienta sa reuseasca asa ceva? Gandeste logic, eu nu am nimic cu nimeni poate incerca.Insa sa nu fie o pierdere de bani, si de timp.Firma... Si eu la 18 ani aveam fumuri in cap, si aburi, ca fac ca dreg.Pana ma potolit si pe mine unii care erau mai mari.Eu tot la fel ca tine ziceam, nu stiu, sa incerce ca nu e un lucru rau ca incearca.Dar sa nu aibe prea mari asteptari.SI daca nu are diplome, de unde bani? Nu am zis ca toti is 'incapabili' una e cand se apuca un pusti de 18 - 20 de ani de ofirma, alta e cand se apuca unu de 30 35 care are o facultate, are un job si stie cu ce se mananca asta.Trebuie sa intelegi, el inca nici nu a iesit de la pubertate.Realizezi macar ca e inca un copil practic?

| suntserios a răspuns (pentru Liviu):

Lasa l sa invete pe propria piele. are 3 optiuni.
Sa ii iasa calculele si bravo lui
1. Sa o ia peste bot si toata viata sa se gandeasca inainte sa faca ceva
2. Sa ii intretina parintii afacerea si atunci... restul e irelevant pentru el pana 3. cand se intampla varianta 2

suntserios
| suntserios a răspuns:

Cel mai simplu e sa apelezi la o firma care se ocupa de asa ceva, deschidere de PFA/SRL. In schimbul unui comision se vor ocupa ei de toate actele, tu doar niste semnaturi vei da.

Insa stii ca lucrurile mers invers, mai intai te gandesti la un plan de afaceri si pe urma iti deschizi firma

| Clujean25 a răspuns (pentru suntserios):

Dacă vrei să îți înființezi un SRL cu un singur administrator, taxele sunt undeva la 600-650 de lei, și mai punem un 200 de lei capitalul social. O firmă de consultanță îți ia minim 100 de euro să facă ei formalitățile. Având în vedere că are 18 ani și probabil destul timp liber, poate el alerga 2-3 zile prin oraș cu dosarul în brațe de banii ăștia...

| Liviu a răspuns (pentru Clujean25):

REPET,de unde banii astia daca el sta pe banii parintilor? poate parinti lui au un trai decent, poate parinti lui au salarii cam 600 de euro amandoi, sau 700happy De unde sa ii dea parinti lui atatia bani pentru 'aburii' pe care ii are acum? In schimb daca parintii au bani de nu stiu ce sa faca cu ei, normal ca ii dal a odrasla sa isi faca mofturile.Eu ca si mare majoritate a celor nascuti prin '91 am trait zile in care aveam doar banii de paine in casa, si zile in care imi permiteam si 5 inghetate sa mananc happy Pot spune ca am trait si bine si mai putin bine, insa de bine de rau ma avut o paine pe masa, asa cum a fost ea, am impartit-o intre noi(familia mea vorbesc) Cine a zis ca in ziua de azi astia care termina liceu vor sa fie patroni toti, nu sa inselat.CIne dracu mai face munca de jos daca toti au facultati si bac-uri luate? Iti zic eu, tata mi-a zis o vorba mie.Sa nu ma leg la cap daca nu ma doare.Gandeste logic, ai spus niste sume acolo, care alea pot fi un salartiu pe o luna.Eu lucram ca agent de paza si aveam salariu 620 lei.Deci? Ce concluzi tragi, se castiga atat de bine bani incat sa ii arunci pentru un moft care stim toti 90% ca nu are sanse sa faca nimic?

| Clujean25 a răspuns (pentru Liviu):

Hai să spunem ca tine, și să aibă 90% șanse de eșec. Dar dacă privim din celălalt unghi, putem să ne gândim că tipul ăsta poate lucra la vară 2 luni ca ospătar, strânge banii, și are 10% șanse să își asigure un trai decent de acum încolo, dacă oferă produse sau servicii de calitate. Dacă eșuează rămâne cu o lecție de viață mult mai valoroasă decât cei 900 de lei. Oricum e de apreciat că are inițiativă antreprenorială la vârsta lui și nu se gândește în ce club să spargă mai repede banii ăia!

| Liviu a răspuns (pentru Clujean25):

De acord,si sa zicem ca lucreaza ca ospatar,cand o sa vada cum se castiga bani crezi ca o sa ii mai dea pe un vis? Acum sa fim sinceri amandoi,dupa cum o sa vada el treaba,ca o sa munceasca pe branci pentru ace banuti,eu cred ca o sa ii ghibzuiasca cum poate el mai bine sa ii ajunga pana la luna cealalta.Dar da,ai si tu dreptatea ta,poate avea noroc si sa se lanseze,insa asta nu stim nici unul,o stie doar el happy Per total, sa isi incerce norocul nu il opreste nimeni, insa ar trebui sa discute si cu parinti lui, ca sa vada ce si cum, nu sa o faca de capu lui happy

| Clujean25 a răspuns:

Pentru a afla toate procedurile și actele de care ai nevoie adresează-te Registrul Comerțului din Județul tău.
De ajutorul părinților ai oricum nevoie pentru că firma trebuie să aibă sediu social, și bănuiesc că apartamentul/casa voastră e pe numele lor. În plus ai nevoie și de acordul vecinilor.
La registrul comerțului trebuie depus actul constitutiv în care se specifică sediul, numele, domeniul de activitate, capitalul social, administratorii, etc. După încheierea actului constitutiv firma trebuie înmatriculată în termen de 15 zile la registrul comerțului.
Pentru numele firmei trebuie să te asiguri că nu a mai fost folosit, și să îi rezervi denumirea. Opțional poți să rezervi și o emblemă.
Pentru sediu social ai nevoie de contract de comodat cu proprietarul spațiului, în cazul tău, părinții.
Ai nevoie de timbre fiscale de la poștă pentru înregistrarea la ANAF a sediului social.
Capitalul Social poate fi depus la orice bancă, ai nevoie de copie după chitanță.
Ai nevoie de minim 8-900 de lei pentru toate taxele, incluzând capitalul social.

Răspuns utilizator avertizat