|

Salut TPU. Pentru crearea unui site precum ebay, amazon, olx etc. e nevoie de acte si avize? Se cosidera ca fiind magazin online, site de comercializare? Sau se poate deschide fara niciun act? Multumesc!

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Este absolut obligatoriu sa ai o firma cu acest obiect de activitate, respectiv comert prin magazine online.

| a răspuns:

Sa îți faci site nu ai nevoie de acte. Sa faci comerț în mod legal ai nevoie de o firma sa poți fiscalizare banii și sa plătești taxe și impozite

| a răspuns:

Pentru site nu-ti trebuie nimic... pentru restul afacerii e alta poveste.

| a răspuns:

Ca sa faci un site de vanzari gen ce ai spus tu in intrebare nu iti trebuie nici un aviz sau acte.O perioada de timp destul de lunga pana te imbogatesti cu cateva zeci de milioane de dolari se merge pe blat in internet. Apoi legalizezi afacerea fiindca nu iti mai pasa de lege.Tu cum crezi ca au facut bani puslamaua asta de Mark Z. cu rahatul lui de Facebook si papagalii aia de la Amazon si eBay? ...Ani de zile au mers pe balat si peste 65% din banii care ai au sunt ilegali prin frauda insa nu se poate atinge legea de ei fiindca au toti angajati in companie hackeri tari care zi de zi sterg urmele financiare de incasari de bani ca sa nu poata fece nimic nimeni sa aiba dovezi.Ei declara ce vor la fisc si cat vor, se sterg la popo cu legea la banii care ai au.Pentru un site trebuie sa ai acasa cel putin 3 PC-uri dintre care unul foarte, dat foarte puternic care va fi serverul, un PC va fi pentru plati si un alt pc va suprevhegea conexiunea ta cu programe tari ca antivirusi, spyware, anti atacuri ddos, etc = astea costa o groaza de bani in dollari - plus ca trebuuie sa iti cumperi domeniul si numele si sa iti gasesti o firma care sa te gazduiasca si sa te protejeze in internet ca sa ai plati sigure cu cardul la ceea ce vinzi.Amazon si eBAY sunt niste smecheri de intermediari, ei nu produc nimic, fac comenzi pe banii tai la firme din china unde marfa este ieftina si ti-o vinde tie cu dublu, triplu, uneori si de 5 ori pretul.Asta este afacera cu magazine online dar mai sunt si alte trucuri si alte gainarii sa faci bani usor in internet.O gainarie este sa iti faci un serviciu de CHAT, ori chat erotic, sau XXX full care sunt o groaza pe net si fac bani la greu sau CHAT-uri de tip socializare ca: www.SecondLife.com; www.Sansar.com; www.IMVU.com; www.Paltalk.com; www.Camfrog.com; etc. toti castiga zeci de milioane de dolari si aici foarte usor.

| a răspuns:

Crearea unui s@it e una, operarea acestuia e alta.
S@itul e creat de către o firmă care se ocupă de web design, dar e operat de o firmă comercială.
Creatorul nu are nevoie de niciun act sau aviz ca să-și facă treaba - trebuie doar ca produsul oferit de ei să fie conform cu legislația țării în care va activa, iar dacă e internațional, cu legile țării unde va fi găzduit.
Operatorul - da, acesta ar nevoie de toate actele și avizele necesare oricărei alte firme comerciale pe același profil, indiferent că vinde online sau în talciocul sătesc.

| explică:

Stiu ca pentru comert online sunt necesare niste acte, avize, contracte cu firme de trasport, dar ca incerc sa punctez diferenta dintre un site comercial si olx de exemplu unde NU au niciun fel de implicatie intre vanzarea unui produs de la o persoananla alta. Olx nu vinde, olx doar ajuta cu relationarea dintre cumparator respectiv vanzator. Nu intelegeam sigur daca olx este considera site comercial (deci are nevoie de ceva acte pana la urma) sau nu.