| Anonimul222322 a întrebat:

Am o întrebare, am văzut pe internet cum in America dacă un polițist te întreabă ceva îi poți răspunde cu : I don't answer questions si te lasă in pace. Exista așa ceva și la noi?

Răspuns Câştigător
| JicaContra a răspuns:

DAP, ai dreptul sa "remain in silence" si sa nu spui nimic decat in prezenta avocatului, asta e SI IN RRROMINICA, chiar legea e la modul ca dupa ce ai deschis botul si ai spus "avocat", NU mai au dreptul sa te intrebe nici macar de vreme, sanatate, sau nemurirea sufletului

insa ca dupa aia te lasa in pace e cu totul si cu totul alta mancare de peste prajit, poti sa nu scoti nici un sunet, daca te au la mana, o sa o incasezi

in plus, cand politistul te opreste pe strada si te intreaba ceva, ar fi bine sa deschzi papagalul si sa ii spui tot ce trebuie, ca sa te lase sa pleci, ca, daca nu ii raspunzi atunci TE SALTA, SIGURRRRR!

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Legile americane nu se aplica in Romania!
Daca te-a orpit Politia pe strada si iti puen intrebari, trebuie sa raspunzi.
Daca nu raspunzi, au voie sa te aresteze si sa te ia la sediul Politiei, pentru investigatii.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Logic ca nu. La noi in functie se situatie te amendeaza sau te aresteaza, in sua te bate sau iti da un glont in cap.

| doctorandus a răspuns:

Daca te lasa-n pace: depinde de situatie, poate are un motiv sa nu te lase-n pace.

| johnnny123 a răspuns:

Sigur ca da...

Nu ai vazut filmele alea americane in care Steven Seagal e politist, se duce la unul suspect pe strada, ala-i raspunde "I don't answer questions" si Steven Seagal il lasa in pace?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu există nici în America așa ceva. În momentul în care poliția, sau orice alt organ competent care aplică legea, te întreabă ceva, se așteaptă la un răspuns. Iar răspunsul îl vor primi cu siguranță. Fie îți contactezi avocatul, dacă ai făcut ceva sau dacă ești suspect că ai comis o infracțiune, fie că te snopesc în bătaie (deși ilegal, în România se practică des, în special la sate, unde oamenii sunt lipsiți de apărare sau în general de cultură - te bat, și după pun întrebări)

Nu-ți recomand să-i spui unui jandarm că îți contactezi avocatul, pentru că majoritatea gândesc cu bastoanele. laughing

Conform legii nr. 192/2019, polițistul este îndreptățit să legitimeze și să stabilească identitatea persoanei în cauză, numai dacă există suspiciunea că a comis o faptă ilegală, cu ocazia unei razii, comiterea unei fapte ilegale etc. Refuzul leigitimării, se recurge cu amendă de până la 1500RON. Se va identifica persoana în cele din urmă la secția de poliție.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

TROLL
Ce ai vazut si unde? Esti sigur ca nu erau doi glumeti pe un site de socializare?
Nu exista asa ceva nicaieri, decat in cazul in care politistul iti pune o intrebare de curiozitate. Daca vreun politist plictisit se baga in seama aiurea, da poti sa-l eviti, decat in cazul in care nu te acuza de infractiuni. Dar exista tari in care sunt persoane importante care scap de politie si cand fac infractiuni, si exista tari in care politistu te va aresta pentru ca nu-i convine ceva personal la tine, am vazut cazuri in europa si Romania da, in care autoritatile inventeaza povesti ca sa aresteze anumite persoane pentru a le elimina din anumite locuri si pentru a jefui. In Romania exista situatia ca atunci cand esti un nimeni cu bani, te vei trezi cu dovezi ca ai fi incalcat legea si trebuie sa platesti. Si e da frustrant ca stii exact cine face "asa ceva" si te miri ca pica pe tine.

| DanaDaniellllla a răspuns:

Așa ceva nu exista in niciun stat pe acest pământ, mai ales în USA. Când un organ de ordine îți adresează o întrebare ai datoria civică să răspunzi. Rechizitoriul este altceva și percheziția.