|

As putea preda arta/desen daca am facut un curs de pictura 3 ani?

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Fără modulul psihopedagogic nu poți preda în nici o instituție de învățământ. Îți trebuie adeverinta de la liceul pedagogic ori facultatea de arte la care ai studiat.
Îți poți deschide o clasă privată pentru copii pentru a le preda desenul-pictura ca persoana fizica autorizata. Ori să îți faci propria afacere in pictura, expoziții în galeriile din țară și străinătate, sa pictezi pe exterior (se plătește foarte bine) ori în interiorul locuinței, firmelor. Părerea mea că în 3 ani este puțin pentru un studiu in pictura, până să te avânți la a preda altora, muncește pe cont propriu cu lucrările personale așa și mana de lucru se dezvolta mai mult. Și ca să predai și la mica clasă privată cu copii oti adulți trebuie sa stii bine și istoria artei pentru a le explica, a da exemple. Nu este atât de simplu precum pare.
Am o prietena ca și tine a făcut cursuri de pictura si s-a lansat foarte bine in tablourile pictate participând la expoziții și numai din asta trăiește.
Eu sunt artist plastic/profesor de arte. ca să pot preda în scoli am urmat facultatea de arte cu modulul psihopedagogic. Țin ore in privat cand și când, deși succesul mi-l scot din tablouri, icoanele pictate pe care le fac, pictura vestimentara etc.

| a răspuns:

Depinde unde vrei să predai, într-o instituție de învățământ nu îți ajunge doar acel curs.

| a răspuns:

In particular da. Ca profesor probabil nu, ar trebui neaparat modul pedagogic si ala nu il poti face fata facultate/master.