Întrebare recomandată | vianora a întrebat:

Buna! As vrea sa ma apuc sa pictez pe sticla prin tehnica punctului, insa nu imi dau seama de unde sa cumpar si ce acuarele/culori sa folosesc. M-am tot interesat pe net dar mi se par foarte vagi informatiile despre ele. Si in plus, as vrea sa stiu ce pot folosi pentru a fi sigura ca modelul nu se sterge de pe sticla. Multumesc mult

Răspuns Câştigător
| PaulaAndrada a răspuns:

Conturul se face, de obicei, cu penița și tușul, iar pictura propriu zisa, se poate face în mai multe feluri:
-vopsele de ulei; aceasta metoda poate fi dificila dacă nu știi sa folosești aceste vopsele, dar este, după părerea mea, cea mai eficienta. Dacă optezi pentru aceasta metoda, detaliile(în general de culoare alba) le poți face cu tempera, deoarece se usucă foarte repede
-vopsea speciala pentru sticla; din păcate, nu am încercat asa ceva încă, deci nu îți pot spune nimic despre ele.
-poți încerca și cu acrilice, dar rezultatul nu e la fel de satisfăcător precum în cazul culorilor de ulei

| vianora explică (pentru PaulaAndrada):

Imi poti recomanda un set de vopsele in ulei bune? Un link m-ar ajuta enorm

4 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Pe sticlă daca dorești să pictezi o faci cu culori speciale pentru sticlă, le găsești atât pe internet ori fondul plastic. Îți recomand pe cele de la Ideea (e scris cu un singur "e" deși TPU îmi corectează cu 2 de "e"). Acuarele sunt doar pentru coli de hârtie, pe sticlă curg, se separa precum uleiul. Culorile in ulei nici atât nu recomand, sunt folosite pe pânză ori lemn.
Acrilicul la spălare într-un final se va lua, in schimb culoarea pentru sticla, nu.
Culorile pentru sticla după ce pictezi se pot pune în cuptor pentru câteva minute să se fixeze culoarea și să reziste in timp ori se dau cu un lac special.
https://www.pictorshop.ro/......imeri.html

| 94Lucifer94 a răspuns:

Trebuie vopsea specială pentru așa ceva. In plus nu se șterge usor, tu pictezi pe spatele sticlei. Știu că am folosit in liceu, era mai mult ca o vopsea, tempera. Cât despre contur, era cu peniță și tuș, sau cum s-o scrie.

| GrecuMariaaa a răspuns:

Caută la ProfiArt.