| Anonimulllllllll a întrebat:

E ceva la care ma gandesc de mult timp.Sa canti la pian sau la oricare alt instrument este un talent? Stiu ca suna ciudat.Insa m-am tot gandit. Talent adevarat (pe care nu oricine il are) este desenul,care e o minune,cantatul vocal, gimnastica..lucruri de genul.Pe cand la un instrument oricine poate invata sa cante. Spun asta pentru ca aud destul de des "ce talentata esti!",si de fiecare data imi spun "si tu ai putea face asta, ai nevoie doar de lectii".Fac pian de 4 ani si am ajuns chiar destul de departe.Insa cred ca e doar vorba de studiu intens.Voi ce ziceti?

5 răspunsuri:
| minrest a răspuns:

Nu este suficient studiul la pian, trebuie mult studiu si talent. Este o arta, are o parte intuitiva, fara talent nu ajungi departe. Cati nu au vrut neaparat sa fie pianisti, si au muncit feverishly; degeaba. Sigur, au ajuns sa cante corect si cursiv, dar asta e egal cu zero. Daca place unor consumatori de muzica simfonica, atunci inseamna ca ai talent; daca sunt ageamii care se mira de complexitatea executiei, nu neaparat ai talent.

| Frank51 a răspuns:

Talent e atunci cand poti face asa ceva - https://bit.ly/1rpJ14f

Si inca nici atunci nu este 100%, pentru ca este mai mult munca din spatele anilor. Deci sunt de acord cu tine.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Este munca. Desenul este tot munca, nu este o minune, oricine poate invata sa deseneze daca are rabdare si timp.si cantatul se poate imbunatatii, cu gimnastica ai succes daca incepi de foarte mic.
Studiu intens. Eu nu cred in talent. Cred ca trebuie sa ai cateva calitati. De ex nu ai putea canta bine la un instrument daca nu ai avea o sensibilitate aparte.

| GanduriDeCafea a răspuns:

Eu consider ca talentul in folosirea unui instrument muzical se afiseaza atunci cand armonia dintre tine si instrument este atat de puternica incat alterarea unei melodii la instrumentul specific sa fie floare la ureche. Pe langa faptul ca trebuie sa ai ureche muzicala, ceea ce multi nu poseda, trebuie sa fii si motivat, perseverent si al naibii de ambițios pentru a creea muzica din instrumentul tau.

| HaneloreOlga9 a răspuns:

Toti oamenii se nasc cu talent, dar degeaba exista daca nu.i dezvoltat prin munca.